نشست علمی ویژه ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی

به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی با همکاری گروه علمی تاریخ اهل بیت علیهم السلام و گروه علمی تاریخ اسلام به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی نشست علمی برگزار شد.

در این کارگاه، حجت الاسلام دکتر عبدالمحمدی رییس مدرسه عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی و حجت الاسلام دکتر عالمیان عضو هیأت علمی گروه تاریخ اسلام جامعة المصطفی العالمیة به ارائه پرداختند.

حجت الاسلام عبدالمحمدی پس از تبریک ایام ماه شعبان و دهه فجر در موضوع «بررسی و تحلیل شیوه مبارزه امام خمینی(ره) با طاغوت» بیان داشت: اگر روزی جهان به دو قطب شرق و غرب تقسیم شده بود امروز به دو قطب استکبار و جبهه مقاومت تقسیم شده است. در نظام شاهنشاهی حدود ۸۰۰۰۰ مستشار آمریکایی در ایران بودند که یک مرجع تقلید امام خمینی(ره) بدون شلیک یک گلوله با جنگ نرم نظام پادشاهی را بر انداختند. حضرت امام خمینی(ره) از فرهنگ شروع کردند کار امام یک انقلاب همه جانبه بود.

وی در ادامه اظهار داشت: اهدافی را که امام تعریف کرده بود با جنگ و خونریزی محقق نمی شد مگر در سایه آگاهی مردم. چرا بهار عربی زود خزان شد چون در بین مردم پشتوانه ای نداشت. این انقلاب را کسی نمی تواند از بین ببرد چون در دل مردم است. بنابراین اساس کار، کار فرهنگی است پس شیوه امام شیوه مسالمت آمیز با کار فرهنگی بود که به ثمر نشست.

همچنین حجت الاسلام عالمیان در باره موضوع «نقش انقلاب اسلامی در گسترش مطالعات تاریخی (با تأکید بر جامعة المصطفی العالمیه» یادآور شد: قبل از انقلاب تاریخ زیر مجموعه دانشکده الهیات بود حوزه علمیه و به ویژه جامعة المصطفی العالمیه حوزه تاریخ ورود بسیار مهمی داشته است. اولین باری است که المصطفی تاریخ را به عنوان رشته معرفی کرد. انقلاب اسلامی مرز ندارد و متعلق به همه است و نمی توان آن را مصادره کرد.

حجت الاسلام اوصیاء، دبیر علمی نشست در ادامه صحبتهای دکتر عالمیان و در یک جمع بندی اظهار داشت: شش حوزه دانشی در کل المصطفی(ص) وجود دارد: تاریخ سیره و تمدن اسلامی، قرآن و حدیث، حکمت و مطالعات ادیان، فقه، علوم انسانی و زبان و فرهنگ. رشته تاریخ اهل بیت علیهم السلام فقط در جامعة المصطفی و در مجتمع تاریخ وجود دارد. این مجتمع در همایش حضرت حمزه ۷ جلد و در همایش جعفر بین ابیطالب ۲۰ جلد اثر منتشر کرده است.