آیت الله دکتر عباسی در دیدار رئیس دانشگاه علامه اقبال پاکستان:

روابط فرهنگی ایران و پاکستان ریشه در تاریخ دارد

رئیس دانشگاه علامه اقبال لاهوري پاکستان با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی با آیت الله دکتر عباسی دیدار کرد.

رئيس جامعةالمصطفی با خوشامدگویی به آقای نصیر محمود و دیگر مسئولان این دانشگاه، خاطرنشان کرد: خوشبختانه همکاری‌های علمی بسیار خوبی میان نمایندگی المصطفی در پاکستان و دانشگاه اقبال لاهوری پاکستان برقرار است و امیدواریم در آینده شاهد توسعه این همکاری ها باشیم.

وی با تاکید بر مشترکات فرهنگی میان دولت و ملت ایران و پاکستان، خاطرنشان کرد:‌ قرن ها روابط فرهنگی ریشه دارد و مستحکم میان دو ملت برقرار بوده است و باید از این فرصت تاریخی برای افزایش سطح همکاری های مشترک استفاده نماییم.

آیت الله دکتر عباسی در ادامه به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و اظهار داشت: المصطفی عضو اتحادیه های معتبر دانشگاهی جهان به شمار می آید و واحدهای داخل و خارج از کشور آن میزبان ده هزار فراگیر از بیش از ۱۳۰ ملیت مختلف جهان است که در سه عرصه علوم اسلامی، علوم انسانی با رویکرد اسلامی و رشته های زبان و فرهنگ شناسی به تحصیل اشتغال دارند.

وی جامعةالمصطفی را پذیرای دانش پژوهان از مذاهب مختلف اسلامی و دیگر ادیان خواند و افزود: این دانشگاه برای افرادی که امکان تحصیل حضوری را ندارند دانشگاه مجازی المصطفی را راه اندازی کرده است و همچنین مرکز آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی المصطفی سالانه میزبان هزاران علاقه مند به تحصیل علوم دینی از سراسر جهان است.

رئیس جامعةالمصطفی در پایان با اشاره به انعقاد قرارداد همکاری میان المصطفی و بسیاری از مراکز علمی جهان از جمله دانشگاه های کشور پاکستان، تصریح کرد: با توجه به سطح تعاملات فرهنگی میان ایران و پاکستان علاقه مند به افزایش سطح همکاری های علمی و فرهنگی دوجانبه هستیم و امیدواریم این دیدار نیز زمینه ساز توسعه این همکاری ها گردد.

تحصیل بیش از یک میلیون فراگیر در دانشگاه علامه اقبال پاکستان

رئیس دانشگاه علامه اقبال لاهوری پاکستان نیز با ابراز خرسندی از دیدار با آیت الله دکتر عباسی و بازدید از جامعةالمصطفی العالمیه، خاطرنشان کرد: دانشگاه علامه اقبال لاهوری با مراکز علمی مختلفی قرار همکاری امضاء کرده است و خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته قرارداد همکاری با دانشگاه بین المللی المصطفی پیشرفت خوبی داشته است.

وی افزایش همکاری میان المصطفی و دانشگاه علامه اقبال لاهوری را علاوه بر ایران و پاکستان، برای جهان اسلام مفید و ارزشمند دانست و افزود: مرکزی در دانشگاه اقبال لاهوری برای حمایت از دانش آموختگان این دانشگاه و سایر افراد علاقه مند تاسیس شده است و امیدواریم بتوانیم از همکاری المصطفی در ادامه فعالیت های این مرکز بهره مند باشیم.

آقای نصیر محمود یکی از محورهای همکاری دوجانبه را موضوع زبان فارسی برشمرد و اظهار داشت: المصطفی از تجربیات ارزشمندی در حوزه آموزش زبان فارسی بهره مند است و با توجه به اشتیاق فراوانی که برای یادگیری زبان فارسی در پاکستان وجود دارد، علاقه مند هستیم این دوره ها را با همکاری المصطفی در پاکستان برگزار نماییم.

وی با اشاره به اشتراک فرهنگی، مذهبی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان، ابراز داشت: برگزاری دوره های فرهنگ و تمدن اسلامی و آشنایی با فرهنگ دو کشور، عرصه دیگری برای همکاری علمی و فرهنگی میان جامعةالمصطفی و دانشگاه علامه اقبال لاهوری به شمار می آید.

رئیس دانشگاه علامه اقبال با تاکید بر ضرورت اهتمام به معارف قرآن کریم، این کتاب آسمانی را یکی از زمینه های همکاری میان دو مجموعه برشمرد و افزود: شمار زیادی از فراگیران پاکستانی در جامعةالمصطفی دانش آموخته شدند که بهترین سفیران برای گسترش ارتباط دوجانبه هستند.

وی با اشاره به تحصیل بیش از یک میلیون فراگیر در دانشگاه علامه اقبال، ابراز داشت: ۵۴ دفتر منطقه ای این دانشگاه در سراسر پاکستان به فعالیت علمی مشغول هستند و جامعةالمصطفی این امکان را دارد تا در زمینه برگزاری دوره های علمی و آموزشی از این مراکز استفاده نماید.

آقای دکتر نصیر محمود در پایان تعاملات علمی دوجانبه با همکاری جامعةالمصطفی در زمینه تقریب مذاهب اسلامی را بسیار مفید و کاربردی دانست و خاطرنشان کرد: کشور پاکستان به دلیل اختلافات مذهبی آسیب های فراوانی را دیده است در حالی که مشترکات میان مذاهب اسلامی بسیار کمتر از اختلافات میان آنان است. امیدواریم با برگزاری تحقیقات و سمینارهای علمی مشترک بتوانیم گام های موثر در عرصه همکاری های میان مذهبی برداریم.

گفتنی است در ادامه این دیدار که با حضور جمعی از معاونان دو دانشگاه برگزار گردید، دو طرف به گفت وگو و تبادل نظر در زمینه همکاری های دوجانبه پرداختند و مقرر گردید تفاهم نامه جدیدی برای افزایش تعاملات علمی میان جامعةالمصطفی و دانشگاه اقبال لاهوری تدوین و آماده امضاء گردد.