دکتر هاشم عدنانی معاون فرهنگی تربیتی نمایندگی در سخنان افتتاحیه ضمن خیر مقدم به میهمانان گرامی موضوع سمینار را با اهمیت خواند و گفت : مفهوم حضرت مهدی باید موجب پیشرفت و روشنگری در همه حوزهها به ویژه علوم بشود تا بستر را برای آینده اسلام همراه با شخصیتی که مورد انتظار بشریت است، آماده بشود. این شخصیت مورد انتظار “منجی عالم” شناخته شده است و این سؤال مطرح است که این شخصیت موعود و منجی عالم در آیینهای مختلف مانند بودیسم، هندوئیسم و غیره، عیسی مسیح(علیه السلام) است یا حضرت مهدی (عجل الله فرجه). انشالله به کمک کارشناسان متخصص که امروز در این سمینار به ایراد سخنرانی می پردازند میتوان به پاسخ این سؤال پی ببریم.
جناب آقای دکتر ماده شیخو استاد تمام دانشگاه PTIQ در رابطه با موضوع سمینار توضیح داد : افرادی که مفهوم حضرت مهدی را رد می کنند و با آن مخالفت دارند، افرادی هستند که آنرا نفهمیده و درک نکرده اند. در مفهوم دینی، منجی عالم یا در دین اسلام حضرت مهدی قطعا خواهد آمد هرچند نام او به وضوح مشخص نیست. پیروان معاویه منجی عالم را “سفیانی” می نامند چراکه این نام به ابوسفیان نسبت داده شده است اما پیروان دیگر مذاهب براساس حدیث مشهوری از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آل) که می فرماید «حضرت مهدی از فرزندان من است؛ نامش نام من و کُنیه اش کُنیه من است و زمین را از ظلم و ستم به قسط و عدل تبدیل می کند».
وی در ادامه افزود : آماده سازی برای استقبال از آمدن حضرت مهدی(عجل الله فرجه) باید روشی را پیش بگیریم که خود ایشان انجام داده اند. یعنی از طریق سیر و سلوک (رحله) و گوشه نشینی (عزله) صورت بگیرد. فقط انجام سیر و سلوک بدون گوشه نشینی کافی نیست زیرا اگر یکی از این دو مورد را انجام ندهیم، حضرت مهدی را نمی توانیم بشناسیم. حضرت مهدی مانند ماه رمضان است که باید برای آن آماده شویم و به استقبال آن برویم و این ما هستیم که باید خود را برای استقبال از او آماده کنیم تا جزو مهمانان ماه رمضان و منتظران ظهور حضرت باشیم.
در همین حال دکتر آتانگ سلیمان رئیس کالج اسلامی صدرا در این سمینار بیان کرد که مفهوم انتظار حضرت مهدی از دیدگاه مکتب شیعه، انتظار به صورت فعال تعریف شده است. این انتظار خود به یک ایدئولوژی تبدیل شده که در آن مبانی فلسفی، روششناسی و ارزیابی قرار دارد.
وی در این سمینار گفت : حضرت مهدی زمانی ظهور خواهد کرد که پیروانش آمادگی لازم برای استقبال از او را داشته باشند، زیرا هرچند یک رهبر بزرگ باشد، اما اگر از سوی جامعه اش حمایت و پشتیبانی نشود، قادر به اجرای مأموریت بزرگ خود نخواهد بود.
وی افزود که مفهوم حضرت مهدی یک ایده و اندیشه معنوی است که بشر را به نیکوکاری و برقراری عدالت هدایت می کند و انگیزهای برای پیروانش ایجاد می کند تا همواره خود را برای ظهور او آماده کنند. ظهور ایشان راه حلی برای مشکلات و نگرانی های بشریت در برابر ظلم و بی عدالتی است.
Δ