حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضاصالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان و رئیس دبیرخانه همایش بینالمللی فقه و تربیت، در آستانه برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت با بیان اینکه جامعه المصطفی یک نهاد حوزوی بینالمللی فعال در عرصههای علوم اسلامی و علومانسانی ناظر به رویکردهای دینی است اظهار داشت: جامعةالمصطفی(ص) در عین پیگیری برنامههای متعدد علمی، با تنوع رشتهها در علوم اسلامی و انسانی هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه بینالملل را با طراحیهای نوینی دنبال میکند.
رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان، تنوع ۴۰۰ رشتهای جامعةالمصطفی در حوزه علوم اسلامی را در کل جهان بیسابقه دانست و خاطرنشان ساخت: جامعة المصطفی العالمیة با نگاه دینی به علومانسانی تلاش میکند تا ناظر به نیازهای فقهی بشر امروز، رویکردهای ارزشمندی را فعال و پیگیری نماید.
دبیر همایش بین المللی فقه و تربیت گفت: فقه بهعنوان خاستگاه قرآن و سنت تأمینکننده محتوای تربیت اسلامی است؛ فقه و تربیت که در احصای موضوعات جدید، هماهنگی و همنوایی زایدالوصفی با یکدیگر دارند.
وی با تأکید بر اینکه فقه و تربیت نقش برجستهای در زندگی فرد و جامعه دارد، اظهار داشت: این همایش بینالمللی به دنبال تبیین نقش فقه و تربیت در یکدیگر بهعنوان موضوع مشترک تربیتی انسان است که ساحتهای مختلفی را هدفگذاری نموده است.
حجت الاسلام والمسلمین صالح تربیت اقتصادی، تربیت سیاسی، تربیت جسمانی، تربیتی بهداشتی، تربیت فرهنگی و… را برخی از موضوعات مشترک فقه و تربیت توصیف کرد و اذعان داشت: نقش تبیینی فقه در فرایند اسلامیسازی علوم، بسیار مهم و حائز اهمیت است.
نماینده جامعه المصطفی(ص) در خراسان افزود: فقه بهعنوان خاستگاه قرآن و سنت تأمینکننده محتوای تربیت اسلامی است؛ فقه و تربیت که در احصا موضوعات جدید، هماهنگی و همنوایی زایدالوصفی با یکدیگر دارند.
وی حوزههای علمیه، دانشگاهها و مراکز جامعة المصطفی را از جمله مخاطبان همایش بینالمللی فقه و تربیت برشمرد و با بیان این که این همایش به چهار زبان برگزار خواهد شد، تصریح کرد: تقویت ورود بانوان در عرصههای علومانسانی و اسلامی از پدیدههای انقلاب اسلامی که حضور ایشان در رشد و ارتقای دانش دینی تأثیر بسزایی داشته است.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح، یادآور شد: همایش بینالمللی فقه و تربیت از ظرفیتهای بانوانی داخل و خارج از کشور حداکثر استفاده را داشته، بانوان اساتید، سکانداران اصلی برگزاری این همایش بینالمللی هستند.
نماینده جامعةالمصطفی در خراسان ایجاد بستر مناسب برای مطالعات میانرشتهای را از مهمترین اهداف این همایش توصیف کرد و اذعان داشت: بررسی نقش تربیتی فقه و ابواب متناظر آن از جمله مؤلفههایی است که تعامل فقه با ساحت تربیتی را هدفگذاری میکند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت آشنایی با موضوعات و مسائل جدید در حوزه فقه و تربیت، محورهای این همایش اعم از پیشینهشناسی و سیر تحول مطالعات فقه و تربیت را مهم ارزیابی نمود و اذعان داشت: در این همایش بینالمللی موضوعات فقهی آیند بشری موردتوجه قرار میگیرد؛ این که فقه برای آینده چه برنامههایی خواهد داشت، در حوزه پیشینه و سیر تحولات مدنظر است.
حجتالاسلام و المسلمین صالح، به ظرفیتهای تحولی فقه و مؤلفههای اصلی این عرصه اشاره کرد و اذعان داشت: ۷ مؤلفه اصلی تربیت از جمله مباحثی است که نقش و ظرفیت فقه در این عناصر بررسی میگردد.
وی تعامل فقه و تربیت اخلاقی، تربیت سیاسی و تربیت عاطفی، تربیت جسمانی و… شکلگیری نگاه جدید در مخاطبان و مکلفان بهویژه نسل جوان را از جمله اهداف همایش بینالمللی فقه و تربیت توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی از دیگر محورهای این همایش بینالمللی است که در آن دلالتهای تربیتی موضوعات از منظر فقهی بررسی میگردد.
نماینده جامعةالمصطفی در خراسان در بخش پایانی سخنان خود به برخی از مؤلفههای مهم در محورهای این همایش اشاره کرد و یادآور شد: در این همایش ۲۰ نهاد حوزوی و دانشگاهی مشارکت نموده، تا کنون ۱۰ پیشنشست با مشارکت مراکز و مجموعهها برگزار شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح، ضمن اشاره بهعنوان برخی از پیشنشستهای همایش بینالمللی فقه و تربیت، ارتقای سطح توانمندیهای پژوهشی و نگارشی طلاب را مهم دانست و با بیان این که ۱۰ کارگاه تخصصی با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار شده است، اظهار داشت: در نهایت ۳۷۴ مقاله در قالب چهار مقاله به زبان انگلیسی، ۲۵ مقاله به زبان اردو، یک مقاله به زبان عربی و ۳۴۴ مقاله نیز به زبان فارسی به دبیرخانه همایش بینالمللی فقه و تربیت ارسال شده است.
وی ضمن اشاره به سایت همایش بینالمللی فقه و تربیت به نشانی «hamayesh.miu.ac.ir/tarbiyt/fa»، اظهار داشت: آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۱ و مهلت پایانی ارسال مقالات ۲۰ فروردین ماه سال جاری بود.
رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان خاطر نشان کرد: همچنین افتتاحیه این همایش چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سال جاری در محل سالن همایش های سازمان تبلیغات اسلامی در دونوبت صبح و عصر و اختتامیه آن پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ الی ۱۲ با حضور شخصیت ها و مسئولان ملی و بین المللی و اندیشمندان حوزه و دانشگاه از اقصی نقاط جهان در سالن صبای صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی برگزار می گردد.
Δ