در این نشست کارشناس مرکز بهداشت ثامن مشهد با اشاره به اینکه مسافرت به علت استراحت کم، خستگی راه، تغییر شرایط آبوهوایی و تهیه آب و منابع غذایی از منابع گوناگون، کاهش مقاومت بدن را به همراه دارد، اظهار داشت: به همین دلیل عوامل خطرآفرین بیش از معمول انسانها را با خطر مواجه میکند، بنابراین رعایت ضوابط و نکات بهداشتی و ایمنی در سفر ضروری است و باید حساسیت بیشتری نسبت به آن نشان داد.
وی افزود: در میان سایر اقلام ضروری سفر، همراهداشتن برخی اقلام خنککننده مانند چفیه، کلاه، چتر، عینکآفتابی، برای زائران امسال ضروری است.
خانم دکتر برات تأکید کرد: همچنین نسبت به شستوشوی مرتب دستها باید دقت شود؛ چرا که شستوشوی دستها با مایع دستشویی از سرماخوردگی و ابتلاء به بیماریهای مختلف جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: همراهداشتن داروهایی که جنبه کنترل فشارخون، بیماری قلبی و قند، دارند بسیار ضروری است و بههیچوجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.
کارشناس بهداشت مرکز بهداشت ثامن با اشاره به اینکه مقدار غذای ارائه شده بهصورت نذری در اربعین بسیار زیاد است، لزومی به حمل مواد غذایی نیست، گفت: اما زائران برای احتیاط کمی خرمای خشک، انجیر خشک، کشمش، مغز دانههای آجیل و کشک خشک همراه داشته باشید که کشک خشک از نظر پروتئین بسیار مناسب و انرژیزا و بهداشتی است و جلوی بسیاری از فسادهای معده را میگیرد.
وی تأکید کرد: زائران باید لیوان شخصی دربدار، بشقاب، قاشق، چنگال، پتوی مسافرتی، حوله کوچک، ملافه کوچک مسافرتی و بطری خالی همراه داشته باشند و از این بطری برای شستن دست و صورت و… استفاده کنند.
خانم دکتر برات تأکید کرد: زائران باید پیادهروی آرام و منسجم داشته باشند؛ پیادهروی با شتاب و زیاد در روز اول موجب میشود زائران بهشدت دچار گرفتگی عضلات شوند.
وی با بیان اینکه زائران بهتر است از کولهپشتی استفاده کرده و وسایل خود را با دست حمل نکنند، گفت: همراهداشتن یک وسیله در یکدست، موجب فشارآوردن شانه بر ستون فقرات شده و زائر با کمی پیادهروی دچار خستگی میشود.
خانم دکتر برات تصریح کرد: در صورت داشتن سابقه آلرژی و حساسیتهای غذایی از مصرف غذاهای سرخ شده و حاوی ادویه زیاد خودداری و از مصرف غذاهای خیلی چرب و نیز نوشیدنیهای خیلی سرد اجتناب کنید.
کارشناس مرکز بهداشت ثامن مشهد خاطرنشان کرد: بههیچعنوان از آبهای موجود در ظرفهای روباز و آلوده استفاده نکنید.
Δ