حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت:

با توسعه تروریسم و جریان‌های افراطی، امنیت بسیاری از کشورهای اسلامی به خطر افتاده است

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی ضمن قدردانی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بابت برگزاری این کنفرانس اظهار داشت: کنفرانس وحدت، فرصت مغتنمی برای گفت‌وگو میان اندیشمندان، علما و شخصیت‌های مؤثر در جهان اسلام است که این گفت‌وگو از ضرورت‌های دوران ما به حساب می‌آید.

وی افزود: ما مسلمانان نیاز به گفت‌وگو، ارتباط و همدلی میان شخصیت‌ها و علمای جهان اسلام داریم به خصوص در این بازه زمانی که مشکلات متعددی از جمله جدایی و تفرقه گریبان‌گیر امت اسلامی شده است.

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعاً ولا تفرقوا» گفت: تفرقه و تنازع موجب سست شدن پایه‌های امت اسلامی و از دست رفتن اقتدار مسلمانان می‌شود. همچنین دشمنی و عداوت کار شیطان است، بنابراین مسئله وحدت از جمله مسائل متفق علیه است.

وی تصریح کرد: متأسفانه ما مسلمانان به خصوص در دو قرن اخیر تجربه تلخی از تفرقه داریم چرا که بخش‌های زیادی از سرزمین‌های اسلامی تحت سلطه استعمار قرار گرفته است. در حالی که اگر اتحاد و وحدت میان مسلمانان وجود داشت، امت اسلامی هیچ‌گاه دوره تلخ استعمار را تجربه نمی‌کرد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی خاطر نشان کرد: امروز با توسعه تروریسم و جریان‌های افراطی، امنیت بسیاری از کشورهای اسلامی به خطر افتاده است. اگر وحدت در فکر و عمل و همکاری به نحو مطلوب در میان امت اسلامی وجود داشت، قطعاً خسارت‌هایی که مسلمانان در طی این سال‌ها متحمل شده‌اند را شاهد نبودیم.

وی با تاکید بر اینکه وحدت رویه در امت اسلام موجب پیشگیری از بسیاری مسائل می‌شود، تصریح کرد: اهانتی که امروز به مقدسات اسلامی صورت می‌گیرد، در راستای عدم وجود وحدت رویه است.

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه استکبار جهانی سال‌هاست با شعار تفرقه بینداز و حکومت کن، به اهداف شوم خود دست می‌یابد، تصریح کرد: آنها تلاش کرده‌اند از مسیر ایجاد تفرقه، تسلط خودشان را تثبیت کنند و این یک سیاست شناخته شده است که در سال‌های اخیر بیشتر شاهد آن بوده‌ایم. رژیم صهیونیستی از این طریق به دنبال عادی سازی روابط با برخی از کشورهای مرتجع عربی است.

وی در ادامه تنها راهکار مقابله با این اتفاقات را همکاری و همدلی مسلمانان و مراکز علمی، دینی و حکومت‌ها دانست و خاطرنشان کرد: باید بدانیم که برخی از همکاری‌های مشترکی که میان کشورهای اسلامی صورت می‌گیرد به معنای نداشتن اختلاف نظر نیست، اما ما باید در کنار دیدگاه‌های مختلف، همکاری‌های لازم را در جهت پیشبرد اهداف امت اسلامی انجام دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی افزود: مراکز علمی و دینی کشورهای مسلمان امروز هم می‌توانند همانند گذشته کنار یکدیگر همکاری کنند و پرچم‌دار اتحاد جهان اسلام باشند اما متأسفانه برخی از کشورهای اسلامی بر اثر ضعف ارتباطات و همدلی از وضعیت یکدیگر بی‌اطلاع هستند.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: امروز ما سازمانی داریم به نام سازمان همکاری‌ اسلامی و انتظار می‌رود که تحت هدایت این سازمان، همکاری‌های بی‌نظیری میان دولت‌های اسلامی در زمینه‌های مختلف صورت گیرد؛ اما چرا چنین اتفاقی رخ نداده است؟ درحالی که ظرفیت‌های اقتصادی و امنیتی کشورهای اسلامی بسیار گسترده است.

وی در همین خصوص یادآور شد: کشورهای اسلامی باید بدانند که نیازی به حضور نیروهایی از آن سوی دریاها برای تأمین امنیت خود ندارند. کسانی که دلسوز مسلمانان و امت اسلامی نیستند و فقط در پی کسب منافع خودشان هستند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی اظهار کرد: امروز جوامع اسلامی بیش از هر زمان دیگر نیازمند کمک هستند و باید به کمک و یاری یکدیگر بشتابند.

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه تصریح کرد: ما در جامعه المصطفی العالمیه ظرفیت لازم برای برقراری ارتباط علمی با مراکز علمی جهان اسلام را داریم و آمادگی خود را در این زمینه اعلام می‌نماییم.