حضور المصطفائیان در سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور شماری از طلاب، اساتید و مدیران جامعةالمصطفی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

بخش حضوری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از روز یکشنبه نهم مهر در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور آغاز شد و حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گزارشی از برنامه‌های این کنفرانس ارائه کرد.

بخش نشست های مجازی این کنفرانس که سال ۹۹ و شیوع ویروس کرونا در سی و چهارمین کنفرانس جایگزین بخش حضوری شده بود، همچنان ادامه دارد که از پنجشنبه ششم مهر در قالب ۱۶ نشست مجازی با حضور ۲۴۰ اندیشمند آغاز شد و در هر نشست مجازی ۱۵ اندیشمند داخلی و خارجی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی سخنرانی می کنند.

میهمانان حضوری کنفرانس سی و هفتم شامل ۱۱۰ اندیشمند از ۴۱ کشور در سطح عالی و ۱۱۰ نفر از نخبگان و مسئولان داخلی همچون ائمه جمعه و جماعت، دستگاه‌های فرهنگی و همچنین بانوان فرهیخته هستند.

دو نشست مهم نیز در کنفرانس امسال برگزار می شود که یک نشست با حضور ۱۱۰ نفر از فرهیختگان داخلی با حضور ائمه جمعه و نخبگان و علمای استانی از ۶۰ شهر خواهد بود تا درباره اشتراکات و قومیت های مختلف کشور بحث و گفت‌وگو کنند. نشست هم اندیشی دیگری نیز با میهمانان خارجی برپا می شود که بیانیه پایانی کنفرانس نیز در این نشست قرائت می شود.

امسال بیش از ۲۰۰ مقاله از ۲۰ کشور همچون مصر، الجزایر، تونس و عراق به زبان های مختلف به دبیرخانه کنفرانس رسیده که مجموعه ای از خلاصه مقالات در وبگاه کنفرانس عرضه می‌شود و از این تعداد، ۱۵۴ مقاله به زبان فارسی، ۳۰ مقاله به زبان عربی، ۱۵ مقاله به زبان انگلیسی و چهار مقاله به زبان ترکی و بقیه مقالات به زبان‌های دیگر است.

با توجه به اهانت شرم آمیز برخی افراد در کشورهای غربی و تایید یا سکوت سردمداران کشورهای اروپایی امسال یک نمایشگاه قرآن در کنار کنفرانس وحدت برپا می شود که به گفته حجت الاسلام شهریاری رییس کنفرانس وحدت اسلامی همانگونه که رییس جمهوری با بلند کردن قرآن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشان داد که چگونه باید از کلام الهی دفاع کرد، برپایی این نمایشگاه نیز برای معرفی چهره رحمانی اسلام به جهانیان است و محصولات قرآنی و آثار هنری به نمایش درمی آید و اندیشمندان قرآنی در این نمایشگاه به ارائه نظرات قرآنی می پردازند.

در این مراسم از ۱۶ اثر پژوهشگاه مطالعات تقریبی با حضور حجت الاسلام شهریاری، حجت الاسلام سید موسی موسوی قائم مقام دبیرکل مجمع تقریب، آخوند عبدالرزاق رهبر و جمعی دیگر از علما و اندیشمندان رونمایی شد. این آثار شامل المناقب خوارزمی، الاربعینه الحسینیه، جریان شناسی و دیدگاه‌ها و رویکردهای وحدت و تقریب مذاهب اسلامی، بررسی تاریخ مفهوم امت اسلامی از منظر متفکران مسلمان، علمای وحدت و تقریب در سرزمین شام، امت واحده اسلامی و اتحادیه های کشورهای اسلامی به زبان های روسی، هندی و مالایی، جریان شناسی مذهبی افغانستان، جریان شناسی مذهبی سوریه، جریان شناسی مذهبی ترکیه، الاسس الفکریه للمعتزلین الجدد تجاه الاحکام الاسلامی، جنگ و صلح در اسلام با تاکید بر سیره نبوی، اهدای جنین از دیدگاه فقهای شیعه و اهل سنت، سلسله نشست های تقریبی و چیکده مقالات سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است.