حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در این مراسم، با تقدیر از دستاوردهای علمی و آموزشی مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، این مجتمع را قطب آموزشهای قرآنی خواند و اظهار داشت: المصطفی از نظام آموزشی پویایی برخوردار است که این پویایی، موجب به روز بودن و موفقیت آن خواهد بود و بدون آن، نمی توان به نیازهای زمانه پاسخ داد.
وی مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث را از مراکز پیشتاز و پیشگام در اجرای طرح تحول آموزشی المصطفی برشمرد و افزود: امروز در خدمت عزیزانی در این مجتمع هستیم که رسما لباس خدمت به دین را به تن خواهند کرد. تعمم نقطه عطفی در زندگی طلاب است و توفیق بزرگ الهی برای خدمترسانی به دین به شمار میآید.
رئیس جامعةالمصطفی، وظیفه روحانیت را گام برداشتن در مسیر انبیاء و اهل بیت(علیهم السلام) دانست و گفت: خداوند نعمتهای بیشماری به انسان عنایت فرموده است که یادآوری و بجای آوردن شکر آن، از وظایف ماست. یکی از غفلتهای انسان فراموشی نعمتهای بزرگ خداست در حالی که اگر مشکلی بر اساس حکمت الهی در سر راه قرار گیرد، همه توجه ما معطوف به آن میشود.
وی ادامه داد: همه ما غرق در نعمتهای الهی هستیم اما برخی از این نعمتها از اهمیت بسیار مهمتری برخوردار است. یکی از مهمترین این نعمتها، مامور شدن رسولانی از میان مردم به عنوان هدایتگر، بهترین الگو و واسطه فیض الهی است. البته به ظرفیت و عظمت روحی بزرگی نیاز است تا انسانی مجرای فیض معارف الهی گردد و بتواند از یک سو این حقایق متعالی را دریافت نماید و از دیگر سو مسئولیت رساندن پیام خدا به انسانها را عهدهدار شود.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، رسالت انبیاء را منزه نمودن انسان از تباهیها خواند و تصریح کرد: آلودگیهای فراوانی در مسیر انسان وجود دارد که با آنها آزمایش میگردد. در این مسیر به راهنمایی نیاز است تا فضایل را به او بشناساند و آلودگیها را بزداید و انسانها را به علم و حکمت آگاهی بخشد.
وی این مسئولیت را پس از انبیاء بر عهده علمای جامعه دانست و خاطرنشان کرد: اهتمامی که اسلام برای تشویق به علمآموزی و برجستهسازی جایگاه علما دارد و در هیچ مکتب دیگری نیز به چشم نمیخورد، به جهت همین رسالت علماست.
رئیس جامعةالمصطفی با تاکید بر عظمت جایگاه علم و عالم در قرآن و روایات، اظهار داشت: ایمان و علم دو ابزار مهم انسان برای حرکت در مسیر هدف نهایی است. ایمان مسیر را به انسان مینمایاند و علم چراغ راه ماست. بر اساس آموزههای اسلامی، عظمت واقعی و وجودی انسان متعلق به کسانی است که برای خدا میآموزند، برای خدا به علم خود عمل مینمایند و برای خدا این پیام الهی را در عالم نشر میدهند.
وی با اشاره به تعبیر قرآن کریم به حریص بودن پیامبر(صلی الله علیه و آله) نسبت به هدایت مردم، ابراز داشت: نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) از سختیهایی که انسان گرفتار آنهاست، رنج میبرد. امروز نیز بشریت از بیماریهای عمیقی رنج میبرد. شما عزیزان وظیفه دارید رسالت انبیای الهی را ادامه دهید. امروز بشر در گمگشتگی و نیافتن مسیر زندگی، دست کمی از گذشتهها ندارد. اکنون تمدنی بر عالم تسلط یافته که مبانی آن همچون فردگرایی، منفعتطلبی، لذتجویی و قدرت طلبی، نتیجهای جز مشکلآفرینی برای بشر نداشته و نتیجه و پیامدهای آن پدیدههای تلخی همچون استعمار و بردهداری بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی در پایان طلاب جامعةالمصطفی را پرچمدار تمدنی با مبانی حیاتفردی و اجتماعی جدید و الهی در سراسر جهان برشمرد و تصریح کرد: این رسالت مهمی است که هیچ شخص و گروه دیگری در جهان توانایی یا داعیه آن را ندارد. پیروزی حق، وعده قطعی الهی و مسیر نهایی نظام خلقت است و هیچ قدرتی توان ایستادگی در برابر اراده خداوند را نخواهد داشت و قطعا شما در مسیر درست تاریخ حرکت مینمایید.
گفتنی است در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، گزارشی از آخرین وضعیت علمی و آموزشی مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث را ارائه نمود و اظهار داشت: هم اکنون ۲۵۰ طلبه از ۵۰ ملیت متفاوت در سطح چهار یا دکتری در این مجتمع مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به تنوع کم نظیر رشتههای قرآنی در مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، یادآور شد: حدود چهل رشته جدید و مورد نیاز طلاب ما نیز به تایید وزارت علوم رسیده است و امیدواریم هرچه سریعتر زمینههای اجرای این رشتهها فراهم گردد.
رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث در پایان با تبریک فرارسیدن سال جدید تحصیلی، تعمم طلاب را دارای برکات فراوانی دانست و بر جایگاه ویژه آن در سنت جامعه اسلامی و حوزههای علمیه تاکید کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم ده نفر از طلاب مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث به دست رئیس جامعةالمصطفی به لباس روحانیت مشرف شدند. همچنین از طلاب ممتاز سال گذشته این مجتمع تقدیر به عمل آمد.
Δ