حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عباسی در این همایش، دانشآموختگان را سرمایه اصلی هر مرکز علمی و از افتخارات مجموعههای دانشی دانست و خاطرنشان ساخت: دانشآموختگان المصطفی ارزشمندترین سرمایه و پرافتخارترین دارایی جامعةالمصطفی به شمار میآیند.
وی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت کسب علم و دانش و بیان این که هیچ مکتبی بهاندازه اسلام، انسان را به کسب علم و دانش تشویق و ترویج نمیکند، اظهار داشت: قرآن کریم میفرماید «يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ»؛ علم چراغی است که به انسان مسیر شناخت خدا را نشان داده و مسیر سعادت آدمی را هموار میسازد؛ چرا که علم، تواضع، اخلاص و خشیت در برابر خداوند را به همراه دارد.
رئیس جامعةالمصطفی به فرازهایی از آیه شریفه «قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ ۗ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ» اشاره نمود و یادآور شد: عظمت انسانها در گرو کسب علم و دانش است و مراد از علم علمی است که سبب معرفت الله شود؛ چرا که عالم بامعرفت به صفات الهی، خشیت نفس پیدا نموده و در مقابل پروردگار عالمیان خضوع میکند. بزرگی وجود در گرو کسب علم و معرفت است۔
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیة در عرصه بینالملل، تصریح کرد: گستره حضور طلاب و دانشپژوهان در جامعةالمصطفی که به برکت انقلاب اسلامی شکلگرفته، الگویی موفق در تدوین، تبیین و نشر علوم و معارف الهی است؛ یکی از وظایف دانشآموختگان جامعةالمصطفی ایجاد حلقههای وصل بین ملتهاست۔
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عباسی با اشاره به روابط دو کشور ایران و هند، رابطه هند و ایران را یک رابطه تاریخی، عمیق و بسیار مستحکم توصیف نمود و خاطرنشان ساخت: در شش قرن اخیر باتوجهبه میراث مشترک تمدنی، شاهد بیشترین تعامل فرهنگی میان دو ملت ایران و هندوستان هستیم.
Δ