رئيس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی:

احیای سیره شخصیت های مظلوم و مدافع ولایت اسلام رسالت ماست

رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی، احیای سیره شخصیت های مظلوم و مدافع ولایت در تاریخ اسلام را رسالت این مجتمع دانست.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی، رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی با اشاره به برگزاری این همایش در روز پنج شنبه ۱۷ آبان، خاطرنشان کرد: روز ششم ماه جمادی الاولی سالگرد شهادت سه سردار بزرگ اسلام، جعفر ابن ابی‌طالب، زید بن حارثه و عبدالله بن رواحه است. هرچند زمانی که این همایش برنامه ریزی شد، حوادث فلسطین و لبنان رخ نداده بود اما این حوادث با رویدادهای جنگ موته تناسب فراوانی دارد که طی آن فرماندهان سپاه اسلام به شهادت رسیدند اما همانگونه که جای آنان خالی نماند، انشالله مسیر فرماندهان شهید مقاومت اسلامی نیز با قوت ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی، احیای سیره شخصیت های مظلوم و مدافع ولایت در تاریخ اسلام را رسالت خود می داند که در این زمینه ده شخصیت شناسایی شده اند و این همایش در گذشته به حضرت حمزه(علیه السلام) و حضرت خدیجه(سلام الله علیها) پرداخته است و همایش امسال نیز به حضرت جعفر بن ابی طالب(علیه السلام) اختصاص یافت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی با اشاره به خرسندی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از برگزاری این همایش، ابراز داشت: معظم له در دیدار اعضای برگزاری همایش تاکید فرمود این همایش کار بسیار بزرگی است و همچنین در این دیدار نکات بسیار ارزشمندی راجع به شخصیت حضرت جعفر بن ابیطالب بیان نمود.

وی با اشاره به صدور فراخوان همایش به زبان های فارسی، عربی، اردو، فرانسوی و انگلیسی، خاطرنشان کرد: از میان ۴۰۰ مقاله دریافتی، ۸۴ مقاله برگزیده در همایش پذیرش شدند که در قالب مجموعه پنج جلدی منتشر خواهد شد. علاوه بر این، ۱۴ جلد کتاب ویژه این همایش منتشر خواهد گردید که ده جلد آن یک موسوعه پیرامون حضرت جعفر بن ابیطالب است و یک کتاب داستانی نیز در این باره به رشته تحریر در آمده است.

رئیس همایش ذوالجناحین برگزاری ۴۳ پیش همایش، نشست علمی و کرسی نقد و بررسی را از ویژگی های همایش برشمرد و افزود: اصل همایش توسط مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی المصطفی برگزاری می شود و حدود بیست نهاد و مرکز علمی نیز در برگزاری این همایش مشارکت داشته اند. همچنین با پیگیری صورت گرفته از شورای شهر، خیابانی به نام حضرت جعفر بن ابی طالب(علیه السلام) در قم نامگذاری شد.

وی در ادامه یادآور شد: حضرت جعفر شخصیتی است که پیامبر فرموده است خَلقا و خُلقا به من شبیه است. ایشان پدر شهید و خودش دارای لقب ذوالجناحین بوده و همواره در کلام اهل بیت(علیهم السلام) به افتخارات ایشان اشاره شده است. وی سردار جنگ موته، مبلغ بین الملل، زبان شناس، سخاوتمند و شخصیتی معنوی است که افتخار دارد پیامبر(صلی الله علیه و آله) نمازی را به نام ایشان نام گذاری فرمود.

رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی با اشاره به حضور حضرت آیت الله سبحانی(حفظه الله) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سخنرانان اصلی این همایش، ابراز داشت: انشالله از ۱۹ اثر در روز همایش رونمایی خواهد شد و همچنین کلیپی از فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پخش خواهد شد. همچنین برای روز چهارشنبه، چهار پنل تخصصی ویژه همایش تدارک دیده شده است که گزارش آن به صحن همایش خواهد آمد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی در ادامه به بیان برخی دیگر از ویژگی های حضرت جعفر طیار پرداخت و گفت: ایشان ده سال از برادر خود امیرالمومنین(علیه السلام) بزرگ تر است و از نخستین کسانی است که به اسلام گروید. با اینکه وی بیست سال پیش از اسلام در عصر جاهلیت زندگی کرد، در روایات آمده است که هرگز شرک، شرب خمر، روابط مشروع و دروغ در زندگی ایشان نبود. ایشان قبل از اسلام نیز موحد بود و پیامبر(صلی الله علیه و آله) جایگاه ویژه ای برای ایشان قائل بوده است.

رئیس همایش بین المللی جعفر بن ابیطالب در پایان با اشاره به اختصاص موضوع همایش بعدی به این مجتمع به شخصیت ام سلمه(سلام الله علیها)، اظهار داشت: تهیه سریال تلویزیونی بر اساس زندگی و سیره حضرت جعفر طیار(علیه السلام) توسط همایش پیشنهاد شده است که مورد سفارش رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) نیز قرار گرفت و انشالله پس از برگزاری همایش این موضوع دنبال خواهد شد.