شرکت هیئت علمای اهل سنت استان گلستان در نمازجمعه شهر دارالسلام

درآخرین جمعه سال میلادی هیئتی از علماء اهل سنت استان گلستان از جمهوری اسلامی ایران به همراه نماینده جامعه المصطفی در نماز جمعه شهر دارالسلام به امامت مفتی اعظم تانزانیا شرکت نمودند.

دکتر شیخ ابوبکر بن زبیر مفتی اعظم تانزانیا ضمن ابراز خرسندی از این هیئت در کشور تانزانیا، حضور علما را فصل جدیدی از مناسبات علمی دو کشور دانست.

وی اشاره داشت: الحمدولله ما شاهد برنامه‌ها ونشست های متعددی در جهت تقویت وحدت و تقریب بین مذاهب از جانب جامعه المصطفی هستیم که ادامه پیگیری و تداوم این برنامه‌ها بسیار ارزشمند و قابل تحسین است.

شیخ ابوبکر در ادامه افزود: ایران کشوری است که علمای زیادی از اهل سنت در آنجا فعالیت علمی پرداختند و از جمله آنها امام غزالی است ایشان یکی از علمای سده پنجم بود. امام غزالی یکی از گنجینه های جهان اسلام بود، و ایشان تالیفات زیادی داشتند که از جمله مشهور به احیاء العلوم است، در واقع این کتاب مهم‌ترین و جامع‌ترین و حجیم‌ترین کتاب ابوحامد الغزالی طوسی است. اما هر کس نمی تواند این کتاب را براحتی فهم و درک کند، بلکه جهت فهم درست آن نیاز به استاد است.

وی همچنین اشاره کرد: جمعیت اهل سنت در ایران قابل توجه است و با شیعیان این کشور همزیستی مسالمت آمیز دارند و در کنار هم بدون هیچ درگیری فرقه‌ای و مذهبی زندگی می کنند، و در حالیکه اختلافات دیدگاهی شاید وجود داشته باشد اما با تاکید بر اشتراکات این همزیستی شکل گرفته است.

وی در ادامه بیان داشت: در ایران علمای بسیار برجسته‌ای در علوم ادبیات دارد از جمله آن سیبویه است، ایشان در علم نحو و صرف و بلاغه عالم بسیار قوی بود و همچنین تالیفات زیادی داشتند که یکی از آثار مشهور او به نام (الکتاب) معروف است. درواقع کتابی است که زبان عربی را به شکلی منظم در آورده و مطالب و عناوین این تالیف به روش علمی بیان شده است به طوری که شواهد نحوی در این کتاب از لحاظ دقت علمی با سایر کتاب های نحوی قابل مقایسه نیست.

شیخ ابوبکر افزود: در ایران سالیانه مراسم جشنواره احیای آثار علما، اندیشمندان و ادیبان مانند سعدی، حافظ، سیبویه و … را برگزار می‌کنند و این نشانه موفقیت علمای ایران در هماهنگ سازی جامعه اسلامی است.

در ادامه وی بیان کرد: (حب‍‍‍ك للأوطان عجز ظاهر فاغترب! تلقى عن الأهل بدلا).یعنی دوست داشتن و علاقه به وطن خود نباید شما را از سیر و سیاحت به دیگر بلادها باز دارد. زیرا سیر به نقاط مختلف دنیا می‌تواند بر تحارب شما بیافزاید و همچنین باعث تبادل فرهنگ گردد.

شیخ ابوبکر در ادامه اشاره کرد: در ایران یک حوزه بزرگ تقریبی وجود دارد که در استان گلستان واقع شده است که متعلق به جامعه المصطفی است. اگر در میان شما کسی باشد که علاقمند تحصیل در این حوزه باشد، درخواستی بنویسد تا از طریق مؤسسه بکواتا پیگیری شود.
مفتی اعظم در ادامه بیان کرد که از این پس تصور بعضی افراد نسبت به اصل وجود اهل سنت در ایران باید تغییر کند و شکی نیست که اهل سنت و شیعیان در صلح و آرامش کنار هم زندگی می‌کنند.

در ادامه، شیخ عصام الدین گوگلان، در سخنانی، با تقدیر از جامعه المصطفی و سفارت ایران جهت برقراری ارتباط بین دو کشور، حضور علمای اهل سنت ، این حضور را یک تجربه ارزشمند و تاثیرگذار در روابط بین دو جامعه اسلامی دانست.

وی از مفتي أعظم جهت سفر به ایران دعوت کرد و به بیان تاریخچه علمی ایران، مقایسه اوضاع أهل السنة قبل از پیروزی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.

مدیر مدرسه علوم دینی چنارلی افزود: یکی از موضوعاتی که در این کشور آفریقایی بسیار به چشم می‌خورد، وجود مراکز آموزش حفظ قرآن و حلقه‌های قرآنی در تمامی مناطق شهری و روستایی به‌طوری که نمی‌توان محله‌ای را در تانزانیا یافت که در آن مرکز و حلقه آموزش قرآن وجود نداشته باشد، چرا که مسلمانان این کشور عاشق قرآن و کلام وحی هستند و عنایت ویژه‌ای به حفظ قرآن از سوی فرزاندن خود دارند. مردم تانزانیا به قدری عاشق قرآن هستند که آیین تجلیل از نفرات برتر نوزدهمین دوره مسابقات قرآنی کشورهای شرق آفریقا خردادماه امسال، در ورزشگاه بین‌المللی ۶۰ هزار نفری شهر «دارالسلام» و با حضور کاسیم ماجالیوا، نخست‌وزیر تانزانیا و شماري از شخصیت‌های دولتی برگزار شد و از نفرات برتر این دوره از رقابت‌ها تجلیل به عمل آمد.

وی در ادامه حضور علمای اهل سنت شافعی به ایران و تبادل علمی‌با دانشگاه ها و حوزه های علمیه اهل سنت را یک راه حل جهت ایجاد وحدت دانست تا از نزدیک با تقریب بین مذاهب و همزیستی مسالمت آمیز بین اهل سنت و شیعه آشنا شوند.