در ابتدای این جلسه آقای دکتر الله اکبری به معرفی موسسه کوتاه مدت و ماموریت آن پرداخت و ضمن تشکر از فرصت دیدار خانم دکتر برقعی و معرفی اعضا، گزارش کوتاهی از همایش ارایه نمود.
در ادامه خانم دکتر میانجی به اهداف همایش و جهانی سازی گفتمان فاطمی و محورهای همایش پرداخت و ضمن تشکر از همکاری جامعه الزهرا و طلاب آن در امور علمی و نوشتن مقالات، بر نیاز مخاطب جهانی نسبت به معارف ناب اسلامی تاکید کرد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین نجفی گزارش آماری و اجرایی از همایش ارائه نمود و گفت: تا کنون به ۱۵ زبان مقاله دریافت شده است و ۳۰ مرکز علمی در داخل و خارج با این همایش همکاری دارند.
وی با اشاره به برگزاری ۲۴ پیش نشست به زبانهای مختلف و در مراکز داخل و خارج کشور و برگزاری یک کرسی ترویجی، ادامه داد: تا کنون ۴۹۴ نفر برای شرکت در همایش ثبت نام و ۴۴۷ مقاله و چکیده به دبیرخانه همایش رسیده است. ۳۴۶ مقاله از ۲۳ ملیت دریافت شده که ۵۹ درصد بانوان و ۴۱ درصد آقایان نویسنده مقالات بودند.
حجت الاسلام والمسلمین نجفی با اشاره به برگزاری همایش در روز ۲۹ آذر، خاطرنشان کرد: از سوی طلاب و محققان جامعه الزهرا نیز ۳۵ چکیده مقاله و ۲۷ مقاله کامل به دبیرخانه همایش رسیده است.
در ادامه خانم دکتر برقعی، مدیر جامعةالزهراء ضمن خوشامدگویی و تقدیر از انتخاب موضوع این همایش، تاکید کرد: کار برای حضرت زهرا توفیق میخواهد و مسأله چالش های هویتی زن مسلمان موضوع خاص و مورد نیازی است. آنچه از این همایش انتظار میرود دستاوردهای خوب آن است.
وی با اشاره به فرمایشات حضرت علی علیه السلام اظهار داشت: خداوند عالمی در وجود زن به ودیعه نهاده و اگر زن مسلمان معاصر همین یک جمله را بفهمد و بتواند وظیفه خود را انجام دهد، به هدف نزدیک شده است.
مدیر جامعةالزهرا با تاکید بر لزوم تولید محتواهایی برای استفاده طلاب و فعالان بینالمللی در این همایش، اظهار داشت: در دیدار اخیر با رهبر معظم انقلاب بحث تبلیغ بینالملل و حضور علمی بانوان در رسانهها مورد تاکید قرار گرفت.
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی برای استفاده مخاطبان مختلف از این همایش و نتایج آن، ابراز داشت: مبلغان ما نتوانستند ابعاد مختلف اندیشه و سیره حضرت زهراء را به خوبی تبیین کنند. طلاب ما باید پژوهش محور تربیت شوند. برای تبلیغ خوب، پژوهشی و محتوای علمی خوب نیاز است. لازم است با توجه به نیاز، اقتضائات، جغرافیا و بوم منطقه محتوا تنظیم و ارایه شود.
خانم برقعی افزود: اگر اشتراکات بین ادیان را در مورد زنان عفیف و پاکدامن بگیریم و آن را به جهان ارایه کنیم، قطعا باعث وحدت و انسجام و یک فهم جامع از زن در جامعه انسانی میشود. ان شاءالله حضرت زهرا سلاماللهعلیها عنایت ویژه به همهی ما و دست اندرکاران این همایش فاخر داشته باشد.
در ادامه خانم دکتر خلیلی مقدم ، استاد دانشگاه، معاون امور بانوان شورای راهبردی کشور و عضو کمیته علمی با اشاره بر لزوم اتخاذ سیاستهای ایجابی در مورد دختران و بانوان، بر هم افزایی بین دو مجموعه المصطفی و جامعه الزهرا تاکید کرد.
معاون امور بانوان شورای راهبردی و عضو کمیته علمی همایش و عضو کارگروه تخصصی زن و خانواده جامعةالزهرا، در مورد همکاری این همایش با کارگروههای تخصصی زن و خانواده توضیحاتی ارائه داد و گفت: این کارگروهها که متشکل از پنج کمیته تخصصی عفاف و حجاب، ازدواج، خانواده، آسیبهای اجتماعی، جمعیت و فرزندآوری است که با همکاری سازمان بسیج اساتید استان قم، در ارائه طرح های کاربردی و اجرایی در زمینه امور بانوان، در سطح استان قم فعالیت دارد.
وی بیان داشت: دستاوردهای این همایش را میتوان در اختیار این کارگروهها قرار داد و این کارگروه ها را در ارائه طرحهای جامعه پذیر و اقناع پذیر البته با محوریت دین و الگوی فاطمی رهنمود باشد و از این طریق هم افزایی بین بسیج اساتید استان، جامعة الزهرا و جامعة المصطفی صورت گیرد.
خانم خلیلی مقدم خاطرنشان کرد: در ارائه طرح ها، نوع مداخله و مواجهه با زنان و دختران باید تفکیک شود. در مورد زنان، سیاست های سلبی تا حدودی مي تواند تأثيرگذار باشد اما در مورد دختران باید بیشتر به سمت سیاست های ایجابی و ترویجی روی آوریم و از این رو نباید غافل از هنر و رسانه، آموزش و پروش و آموزش خانواده، دانشگاه ها و مراکز مختلف تربیتی فرهنگی باشیم و تنها با وحدت و انسجام و همکاری مراکز مختلف میتوان به سمت جامعه فاطمی پیش رفت.
در پایان حجتالاسلام والمسلمین دکتر بهزادیان، عضو کمیته علمی همایش نیز در سخنانی اظهار داشت: برخی از اندیشمندان غیر مسلمان می گویند اگر این شخصیتهایی که شما در اسلام دارید، در دین و جامعه ما بودند، ما مجسمههای آنها را از طلا میساختیم و در بهترین نقاط شهرهایمان نصب میکردیم.
وی از آمادگی شخصیت های مطرح برخی کشورها برای بومی سازی دستاوردهای همایش در قالبهای مختلف خبر داد.
Δ