دیدار مدیر حوزه علمیه خراسان با رئیس جامعةالمصطفی

مدیر حوزه علمیه خراسان با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی، با آیت الله دکتر عباسی دیدار و گفت وگو کرد.

آیت الله دکترعباسی با خوشامدگویی به حجت الاسلام والمسلمین خیاط، به معرفی جامعةالمصطفی العالمیه پرداخت و اظهار داشت: پیش از انقلاب اسلامی تعداد طلاب غیرایرانی در حوزه علمیه قم بسیار معدود بود اما پس از انقلاب، علاقه فراوانی برای تحصیل در حوزه علمیه قم از سراسر جهان شکل گرفت. امام راحل(قدس سره) در سال ۱۳۵۸ شورای سرپرستی طلاب غیرایرانی را تاسیس فرمودند که تا سال ۱۳۶۴ فعالیت این شورا ادامه داشت و در ادامه به سازمان جهانی علوم اسلامی مبدل گردید.

وی ادامه داد: در ادامه سازمان حوزه های علمیه خارج از کشور نیز تاسیس گردید و در سال ۱۳۸۵ با تدبیر مقام معظم رهبری و تلفیق این دو سازمان، جامعةالمصطفی العالمیه تشکیل شد و امروز واحدهای آن در داخل و خارج از کشور پذیرای علاقه مندان به فراگیری معارف اسلامی و اهل بیتی از سراسر جهان است.

رئیس جامعةالمصطفی سپس به معرفی رشته ها و حوزه های دانشی این نهاد علمی پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون ده ها هزار نفر از حدود ۱۳۰ ملیت در واحدها و نمایندگی های جامعةالمصطفی مشغول به تحصیل هستند و بر اساس برآوردها، تا کنون از حدود ۱۶۰ ملیت نیز دانش آموخته داشته ایم.

وی با اشاره به عضویت المصطفی در اتحادیه های معتبر دانشگاهی جهان، خاطرنشان کرد: رشته های المصطفی در سه محور علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ شناسی ارائه می شود. یکی از مهم ترین خدمات و دستاوردهای المصطفی، آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان به شمار می آید که تا کنون ده ها هزار نفر از سراسر جهان بواسطه تحصیل در این مرکز علمی زبان فارسی را آموخته اند.

آیت الله دکتر عباسی، جامعةالمصطفی را پذیرای فراگیران از مذاهب مختلف اسلامی خواند و ابراز داشت: در کنار آموزش های بلندمدت، دانش پژوهان، فعالان فرهنگی و افراد علاقه مند بر اساس نیاز خود امکان تحصیل در موسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی المصطفی را دارند و این مرکز نیز سالانه میزبان نزدیک به دو هزار فراگیر از نقاط مختلف جهان است.

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به امضای نزدیک به چهارصد قرارداد همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی در داخل و خارج از کشور، اظهار داشت: المصطفی علاقه مند به همکاری با حوزه علمیه خراسان به ویژه در بخش آموزشی است که امیدواریم در این زمینه شاهد دستیابی به تفاهم نامه همکاری مشترک باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در جامعةالمصطفی، از افزایش سطح همکاری ها میان حوزه علمیه خراسان و جامعةالمصطفی العالمیه استقبال نمود.

وی یکی از ظرفیت های حوزه علمیه خراسان را راه اندازی پارک محتوای دیجیتال برشمرد و اظهار داشت: با تشکل های طلبگی مختلفی برای حضور در این پارک تفاهم و گفت وگو به عمل آمده است و با سکوهای مختلف کشور نیز برای پشتیبانی از آن وارد گفت وگو شده ایم.

مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به حضور طلاب زبان دان در این حوزه، اظهار داشت: امیدواریم با توجه به ظرفیت های ارزشمند جامعةالمصطفی در این زمینه نیز شاهد همکاری های مناسبی میان دو مجموعه باشیم.

شایان ذکر است در ادامه این دیدار که با حضور معاونان جامعةالمصطفی و جمعی از مسئولان حوزه علمیه خراسان برگزار شد، دو طرف به بررسی زمینه های همکاری دوجانبه پرداختند و در پایان مقرر گردید تفاهم نامه قرارداد همکاری میان دو مجموعه تدوین گردد.