رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار با خوش آمدگویی به اعضای هیات امنای فرهنگستان علوم پزشکی و گرامیداشت میلاد حضرت امام باقر(علیه السلام) و سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهان ایشان، اظهار داشت: واحدهای آموزشی جامعةالمصطفی در ایران و نقاط مختلف جهان پذیرای ده ها هزار مشتاق به علوم و معارف اسلامی هستند.
وی با اشاره به عضویت المصطفی در اتحادیه های معتبر دانشگاهی جهان، خاطرنشان کرد: رشته های جامعةالمصطفی در سه عرصه علوم اسلامی، علوم انسانی با نگاه اسلامی و زبان و فرهنگ شناسی ارائه می شود. همچنین در برخی از کشورها، برخی رشته ها از جمله پرستاری، پیراپزشکی و… نیز توسط نمایندگی های ما با همکاری دانشگاه های کشور برگزار می گردد.
آیت الله دکتر عباسی، انعقاد تفاهم نامه های همکاری مشترک با مراکز علمی و دانشگاهی را یکی از راهبردهای المصطفی برشمرد و اظهار داشت: جامعةالمصطفی یکی از دستاوردهای مهم آموزشی نظام در عرصه بین الملل به شمار می آید و آمادگی دارد ظرفیت های ویژه علمی و بین المللی خود را با دانشگاه های کشور به اشتراک بگذارد.
وی با اشاره به برگزاری سالانه دوره های کوتاه مدت توسط المصطفی برای هزاران نفر از دانشجویان، اساتید و محققان از سراسر جهان، افزود: آموزش زبان فارسی یکی از خدمات مهم المصطفی محسوب می شود و به اذعان مسئولان امر، از پیشروترین و موفق ترین مراکز در عرصه آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان به شمار می آید و این دستاورد ظرفیت بسیار ارزشمندی برای کشور به شمار می آید.
رئیس جامعةالمصطفی در ادامه به تبیین فعالیت های پژوهشی المصطفی پرداخت و یادآور شد: جامعةالمصطفی از مراکز پژوهشی متنوعی در ایران و سایر کشورها برخوردار است که تولیدات علمی آن در اختیار مراکز و مجامع دانشگاهی قرار می گیرد. همچنین ظرفیت بسیار خوبی برای برگزاری همایش ها، نشست های علمی، انتشار نشریات و… در المصطفی وجود دارد که می تواند مبنای همکاری های مشترک با فرهنگستان علوم پزشکی قرار گیرد.
دستیار ویژه وزیر بهداشت نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از دیدار با آیت الله دکتر عباسی و آشنایی با جامعةالمصطفی، اظهار داشت: بسیاری از دانشجویان پزشکی که برای تحصیل به ایران می آیند، از خانواده های اصیل و متدین مسلمان به شمار می آیند و لازم است با توجه بیشتر به مباحث تربیتی، از این امانت صیانت شود.
آقای دکتر نیکنام ادامه داد: در موضوع فقه سلامت که شامل ابعاد مختلف سلامت جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و… می شود از سوی فرهنگستان این آمادگی وجود دارد تا همکاری خوبی با نهادهای حوزوی از جمله جامعةالمصطفی برقرار گردد.
مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی با اشاره به برگزاری همایش قرآن، عترت و سلامت اظهار داشت: در موضوع این همایش شش میزگرد برنامه ریزی شده است و علاقه داریم از ظرفیت بین المللی جامعةالمصطفی برای مشارکت در این میزگردها استفاده نماییم.
در ادامه رئیس کمیسیون سلامت شورای عالی فرهنگی استفاده از الگوی جامعةالمصطفی در آموزش دانشجویان غیرایرانی را ارزشمند دانست و اظهار داشت: در بحث همایش سلامت معنوی که سوم بهمن ماه در قم برگزار خواهد شد، مشتاق به همکاری با جامعةالمصطفی و حضور طلاب بین الملل در این همایش هستیم.
دکتر ابوالقاسمی با تاکید بر جنبه های فرهنگی سلامت، خاطرنشان کرد: معتقدیم با کار فرهنگی می توان در کاهش آمار مرگ و میر کشور گام های اساسی برداشت و از این تجربه برای سایر کشورها نیز استفاده نمود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی بقیةالله در پایان با اشاره به تلاش غرب برای اعمال تحریم در حوزه های علمی و سلامت، خاطرنشان کرد: غرب نگاه نادرست و توهین آمیزی در مسائل علمی به کشور ما و بسیاری دیگر از کشورها دارد و به همین منظور دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در نظر دارد همایش بزرگی را با عنوان آپارتاید علمی در انتقاد از این رویکرد برگزار نماید.
شایان ذکر است در بخشی از این جلسه، آقای دکتر مرندی به صورت برخط ضمن تبریک حلول ماه رجب، اظهار داشت: برای پیشبرد اهداف فرهنگستان علوم پزشکی بسیار علاقه مند به همکاری با جامعةالمصطفی و استفاده از ظرفیت های این مجموعه هستیم و بسیار خرسندیم که این فرصت برای همکاران ما برای آشنایی با المصطفی فراهم گردید.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به تلاش فرهنگستان علوم پزشکی به منظور پیشبرد برنامه های سلامت معنوی و همایش قرآن، عترت و سلامت، همکاری جامعةالمصطفی در اجرای این برنامه ها را سودمند و کارگشا دانست.
در ادامه این جلسه که با حضور برخی از معاونان و مسئولان جامعةالمصطفی برگزار شد، دو طرف پیرامون زمینه های همکاری مشترک و تدوین تفاهم نامه همکاری به تبادل نظر پرداختند.
Δ