در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین صالح، معاون فرهنگی تربیتی المصطفی ضمن بیان دستاوردها و ظرفیتهای قرآنی و حدیثی جامعةالمصطفی در داخل و خارج از کشور اظهار داشت: المصطفی از نهادهای علمی فرهنگی حوزوی و بین المللی به شمار می آید که شالوده فعالیتهای آموزشی خود را بر اساس قرآن و عترت تعریف کرده است.
وی ادامه داد: وجود مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث با رشتهها و گرایشهای مختلف قرآنی و تدوین و طراحی رشته های جدید که در سطح کشور و جهان نوآورانه محسوب می شود و نیز تربیت پژوهشگران اساتید و مترجمان در حوزه قرآن و حدیث از مهم ترین دستاوردهای قرآنی المصطفی به شمار می آید که از جنبه های علمی می توانند جهان اسلام را از دانش خود بهره مند نمایند.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در تشریح جنبههای ترویجی و فعالیتهای المصطفی در توسعه مهارتهای قرآنی ابراز داشت: جامعةالمصطفی ضمن برگزاری دوره های مختلف تلاوت و تربیت مربی قرآن کریم در ساحتهای روخوانی، روان خوانی، تجوید، صوت و لحن اقدامات ارزشمندی انجام داده است و صدها قاری ممتاز بینالمللی در این حوزه تربیت شدند و در سطح جهان اسلام فعالیت قرآنی دارند.
وی برنامه توسعه حفظ قرآن کریم و حافظان در مقاطع مختلف را از دستاوردهای ارزشمند المصطفی برشمرد و گفت: امروز در سطح طلاب خواهر و برادر المصطفی برنامه حفظ قرآن کریم از استقبال بسیار خوبی برخوردار است و حافظان قرآنی در مراکز داخل و خارج از کشور تربیت می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین صالح همکاری در عرصه تولید محصولات بینالمللی با رویکرد سبک زندگی قرآنی، اخلاق، تربیت، تهذیب و امور اجتماعی و نیز تولیدات مکتوب رسانهای و دیجیتال را در المصطفی مورد تاکید دانست و یادآور شد: با توجه به طلاب فعال المصطفی در حوزه مجازی و ظرفیت زبانی ایشان، این همکاری ها میتواند پیام قرآن و عترت را به جهان منتقل نماید.
وی خاطرنشان کرد: المصطفی امروز دارای تشکلهای مختلف قرآنی و حدیثی است که از ظرفیت آنها برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در عرصه جهانی استفاده می شود. همکاری در زمینه ارتقای دانش و مهارتهای قرآنی طلاب و تشکل ها، برنامه های دانش افزایی و مهارت افزایی از زمینه های همکاری میان دو مجموعه به شمار می آید.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی توسعه معارف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در عرصه بین الملل و حمایت از تشکیل حلقه های آموزشی، تدوین و ترجمه را از دیگر برنامه های تربیتی المصطفی برشمرد و اظهار داشت: جشنواره قرآن و حدیث المصطفی به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی در جهان اسلام به لحاظ گستره جغرافیایی در بیش از هفتاد کشور و با مشارکت بیش از بیست هزار نفر در رشته های مهارتی و علمی در حوزه قرآن و حدیث در حال برگزاری است.
حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی نیز در این دیدار جامعةالمصطفی را از مراکز مهم و اثرگذار در عرصه بین الملل خواند که با حضور علمی، فرهنگی و قرآنی خود توانسته است بخش زیادی از مخاطبان جهان را تحت تاثیر قرار دهد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور شخصیت ها و علمای بزرگی مسلمان در سراسر عالم را نتیجه فعالیتهای این نهاد علمی دانست و ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با جامعةالمصطفی درحوزه های قرآن و عترت، خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد نسبت به حمایت از تشکل های قرآنی و تولید محصولات مکتوب و دیجیتال و ارتباط با فعالان قرآنی در عرصه بین الملل آماده همکاری است.
گفتنی است در پایان این دیدار مقرر گردید تفاهم نامه همکاری مشترک میان دو مجموعه تدوین و آماده امضاء گردد.
Δ