امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نمایندگی المصطفی در خراسان

در راستای گسترش همکاری های علمی، آموزشی و پژوهشی تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جامعه المصطفی العالمیه خراسان با امضای رؤسای دو مجموعه دکتر محمدعلی کیانی و حجت‌الاسلام محمدرضا صالح منعقد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم امضای این تفاهم‌نامه، اظهار داشت: جامعه المصطفی از پتانسیل بالایی در سطح بین‌الملل برخوردار است و مشهد با توجه به وجود بارگاه منور رضوی انتخاب نخست بسیاری از مسلمانان و شیعیان برای تحصیل در مقاطع عالیه حوزوی و دانشگاهی بوده است.

دکتر کیانی تاکید کرد: ما در برنامه‌های خود در این حوزه گروه‌های مختلف جامعه از جمله محصلان جامعه المصطفی را دیده‌ایم و به دنبال توسعه ارتباطات میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جامعه المصطفی العالمیه هستیم تا شاهد توسعه، تقویت و کیفی سازی خدمات حوزه سلامت به مخاطبان این مجموعه باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما در بخش‌های مختلف نظام سلامت بالاخص حوزه درمان از ظرفیت‌های بسیارخوبی برخوردار هستیم و در بسیاری از رشته‌ها و تخصص‌ها در جایگاه دوم کشور هستیم و حتی در برخی تخصص‌ها نیز در جایگاه نخست کشور قرار داریم.

کیانی با بیان اینکه همواره به دنبال توسعه خدمات درمانی با استفاده از بهترین دستگاه‌ها و تجهیزات هستیم، خاطرنشان کرد: ما با وجود مشکلات مالی و ارزی گام‌های بلندی در حوزه سلامت برداشته‌ایم که آخرین مورد آن دستگاه آنژیوگرافی مغز بیمارستان قائم (عج) مشهد بود که در ابتدای دی ماه امسال با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهره‌برداری رسید و برای خرید این دستگاه ١۶۰ میلیارد تومان با ارز ترجیحی هزینه شد.

وی تأکید کرد: ما ظرفیت بسیارخوبی در بحث گردشگری سلامت داریم و بسیاری از زائران ایرانی و غیرایرانی ، مشهد را برای درمان انتخاب می‌کنند و ضمن زیارت بارگاه منور رضوی، اقدامات درمانی‌شان را هم در بیمارستان‌های دارای مجوز انجام می‌دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: ظرفیت دیگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه آموزش بوده و در همین راستا تفاهم نامه‌های زیادی را با کشورهای مختلف از جمله عراق جهت پذیرش دانشجوی غیرایرانی در رشته‌های مختلف پزشکی به امضاء رسانده‌ایم.

دکتر کیانی با اشاره به اینکه مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی مقصد نخست بسیاری از ایرانی‌ها و غیرایرانی‌ها بوده و هست، بیان کرد: ما با توجه به پتانسیل و ظرفیتی که داریم بهترین خدمات را در بخش‌های مختلف حوزه سلامت از جمله گردشگری سلامت ارائه می‌دهیم، خدماتی که با پائین‌ترین قیمت و با بالاترین کیفیت ارائه می‌شود.

طلاب و دانشجویان نمایندگی المصطفی در خراسان سفیران سلامت بیش از ۵۰ کشور جهان هستند

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا صالح، رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان اظهار داشت: همکاری فی‌مابین میان نمایندگی جامعه المصطفی در خراسان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش‌های مختلف حوزه سلامت از جمله موضوعات آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و با توجه به حضور دانشجویان، طلاب و علمای کشورهای مختلف جهان در این مجموعه بستر خوبی برای معرفی ظرفیت مشهد در بخش‌های مختلف از جمله حوزه سلامت فراهم شده است.

وی افزود: ما در نمایندگی خراسان طلاب و دانشجویانی از بیش از ۵۰ کشور جهان در تخصص‌های مختلف حوزوی داریم که هر یک از آنان می‌توانند به عنوان سفیران سلامت شهر، استان و کشور خود باشند و به عنوان مبلغ این عرصه زمینه حضور هموطنان خود را فراهم آورند تا در کنار ظرفیت‌های فرهنگی، گردشگری، زیارتی مشهد، ظرفیت‎های حوزه سلامت این شهر را ببینند.

رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان خاطر نشان کرد: این مجموعه پرچمدار اتحاد و تقریب مذاهب اسلامی است و دانش‌آموختگان این مرکز در جهان توانسته‌اند به تشکیل امت اسلامی و نزدیک شدن جوامع اسلامی به همدیگر کمک کنند.

آماده همکاری با جامعه المصطفی العالمیه در حوزه آموزش هستیم

در ادامه نیز دکتر ابوالفضل خواجوی‌راد، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از برترین مجموعه‌های علمی کشور بوده که در بسیاری از رشته‌ها و تخصص‌ها از ظرفیت اساتید و متخصصان برجسته می‌بریم.

وی خاطرنشان کرد: ما از ظرفیت بالایی در حوزه آموزش برخوردار هستیم و با توجه به اینکه مشهد متقاضی زیادی برای تحصیل در سطوح عالیه دارد این آمادگی را داریم تا پذیرش دانشجویان غیرایرانی را داشته باشیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که این دانشگاه ظرفیت بی‌بدیلی در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه آموزش دارد، تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری‌های آموزشی بسیارخوبی با دانشگاه‌های داخل و خارج کشور داشته و ما در راستای توسعه بیش از پیش همکاری‌های آموزشی آماده همکاری با جامعه المصطفی العالمیه در حوزه آموزش هستیم.

از ظرفیت جامعه المصطفی در موضوع توریسم سلامت استفاده می‌کنیم

در ادامه این مراسم دکتر مجید غیورمبرهن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ما در بحث توریسم سلامت می‌توانیم از ظرفیت جامعه المصطفی العالمیه استفاده کنیم و دانشجویان این مجموعه می‌توانند به عنوان سفیران سلامت کشور خودشان مبلغی برای تشویق و وسوق دادن هموطنانشان جهت انتخاب مشهد به عنوان گزینه نخست در امر درمان بیماری‌هایشان باشند.

وی اضافه کرد: ما در بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی دارای مجوز گردشگری سلامت بهترین نوع خدمت را در تخصص‌های مختلف به گردشگران سلامت ارائه می‌دهیم و خدمات ارائه شده به این گروه با بالاترین میزان رضایت‌مندی همراه بوده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که عملکرد کلیه مراکز درمانی فعال در حوزه گردشگری سلامت مورد رصد قرار می‌گیرد، تأکید کرد: تمامی بیمارستان‌های فعال در حوزه گردشگری سلامت تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند و این به آن معنا است که نظارت کامل بر عملکرد بیمارستان خصوصی همانند بیمارستان دولتی وجود دارد.

گفتنی است این تفاهم نامه که در ۹ ماده، ۴۴ بند و دو تبصره در دی ماه سال جاری بر پایه اصل منافع متقابل و با احترام به استقلال دو طرف به مدت پنج سال با اهداف سیاستگذاری، تربیت و تأمین نیروی انسانی متخصص و متعهد به ارزش‌های اسلامی و مکتب اهل‌بیت(علیهم السلام) در عرصه بین‌الملل، تلاش در جهت توسعه و تقویت همکاری طرفین و تسهیل در حوره تعاملات منعقد شد نسبت به همکاری در محورهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی تربیتی و ارتباطات تفاهم شد.

شایان ذکر است اهم محورهای همکاری به شرح ذیل است:

  •  همکاری‌‌های آموزشی شامل؛ برگزاری دوره‌های آموزشی، تشکیل هیأت اندیشه‌ورز، تبادل استاد و … ؛
  •  همکاری‌های پژوهشی شامل؛ تألیف، ترجمه، نشر، اعطای فرصت‌های مطالعاتی، برگزاری مشترک همایش‌ها نشست‌ها، سمینارها و … ؛
  •  همکاری‌های فرهنگی تربیتی شامل؛ تسهیل در همکاری انجمن‌ها و تبلیغ، همکاری در حوزه تولیدات فرهنگی، برگزاری مسابقات، نمایشگاه‌ها، المپیادها، اردوهای مشترک و … ؛
  •  همکاری‌های ارتباطاتی و بین‌المللی شامل؛ تسهیل در همکاری نمایندگی‌های خارج از کشور، تسهیل در دعوت از اندیشمندان و شخصیت‌ها، همکاری در زمینه جذب توریسم و گردشگری سلامت، شناسایی و جذب منابع پایدار نظیر خیرین و حامیان مادی و معنوی و … .