مراسم مدرسه علمیه زینب کبری(سلام الله علیها) با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس برنامه های فرهنگی و همچنان اعمال شب قدر اجرا گردید و در ادامه خانم راضیه شیخ زاده پیرامون شیوه مدیریت خانواده در سیره حضرت علی(علیه السلام) صحبت نمود و گفت: رفتار علی در خانه از روی عدل و انصاف بود، میان افراد خانه فرق نمی گذاشت و حقوق و حرمت همه را منظور می داشت. مانند سایر افراد کار می کرد. برای خانه آب می آورد و به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) کمک می کرد. لباس خود را، خود اصلاح می کرد، کفش خود را، خود وصله می زد و قلیل المؤونه بود و بیشتر اوقات بیش از یک پیراهن نداشت. کفش خود را از لیف خرما می ساخت و بند شمشیرش هم غالباً از همان لیف خرما بود. به غلامان و کنیزان بیش از اندازه کار نمی گفت.
وی افزود: علی (علیه السلام)، فاطمه(سلام الله علیها) را به خوبی می شناخت و برای او احترامی در خور، قایل بود. فاطمه (سلام الله علیها) نیز منزلت علی (علیه السلام) را می دانست و او را محترم می شمرد و به خاطر همین شناخت، و کانون پر از مهر و عاطفه خانوادگی بود که علی(علیه السلام) می فرمود: «به خدا سوگند هیچ گاه فاطمه را به اکراه به کاری وانداشتم و او را ناراحت نکردم و خشمگین نساختم، تا خداوند او را نزد خویش برد و او نیز هیچ زمان مرا ناراحت و خشمگین نکرد و از دستور من سرنپیچید، هرگاه به او نگاه می کردم همه ناراحتی ها و غم هایم را از یاد می بردم».
خانم شیخ زاده بیان داشت: شیوه و رفتار علی (علیه السلام) با فرزندانش، بر همان مبنایی استوار بود که خود بر آن اساس از جانب پیامبر تربیت شده بود، به عبارت دیگر نوع آموزش و تربیتی را که قرآن و سنت برای فرزندان مقرر ساخته بود، به کار می بست و تصریح می کرد که فرزند را بر پدر و مادر و پدر و مادر را بر فرزند حقوقی است متقابل ؛ حق فرزند بر پدر این است که بر او نام نیک گذارد، ادب نیکو و پسندیده بیاموزد و در برابر، حق پدر بر فرزند آن است که از پدر فرمان برد جز آنکه اطاعت از پدر، در مسیر سرپیچی از فرمان خداوند باشد.
مراسم مدرسه علمیه امام جعفر صادق(علیه السلام) نیز با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس برنامه های فرهنگی و اعمال شب قدر اجرا گردید و در ادامه آقای محمد یاسین مهدی یار شب قدر، نزول ملائکه و روح نزد امام عصر(عجل الله فرجه) توضیح داده و گفتند: خداوند متعال در آیه شریفه«تَنَزَّلُ ٱلۡمَلَـٰٓئِكَةُ وَٱلرُّوحُ فِيهَا بِإِذۡنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمرࣲ» به صراحت می فرماید که هرسال شب قدر ملائکه و روح به اذن خدای متعال به زمین نازل میگردد.
وی افزود: این آیه به نزول ملائکه و روح در شب قدر اشاره دارد. این شب به عنوان شبی مجید و با ارزش شناخته میشود که در آن قرآن نازل شده است. نزول ملائکه در این شب نشاندهنده رحمت و برکات الهی است که به بندگان مؤمن نازل میشود. خداوند به ملائکه فرمان میدهد تا با اجازه او در این شب بر بندگان نازل شوند و خیر و برکت و آرامش را به آنها ارزانی دارند. تعبیر «روح» نیز میتواند به روحالقدس یا جبرئیل اشاره داشته باشد که نقش ویژهای در ابلاغ پیامهای الهی دارد.
آقای مهدیار بیان داشت: حال مطلب اساسی اینجاست که در زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، نزد ایشان نازل میشد و بعد از آن هم نزد ائمه و خلفای بعد از پیامبر از حضرت امیرالمومنین شروع تا به امام حسن عسکری علیهم السلام و مطابق عقیده اهل تشیع در زمان غیبت هم ملائکه روح نزد صاحب العصر و الزمان، موعود ادیان (عجل الله فرجه) نازل میگردد و مقدرات یکسال انسان ها و اعمال و رفتار سال پار نزد ایشان عرضه میشود. چون او صاحب اصلی این شب و وارث و خلیفه خدای متعال در زمین است.
Δ