وی با استناد به روایات متعدد، بیان داشت که ماه مبارک رمضان آغاز و پایان سال عبادی شمرده شده است. مرحوم علامه مجلسی در کتاب «بحارالأنوار» نیز بر این نکته تأکید کرده و آن را نشانهای از سال عبادی دانسته است، گرچه تقویم هجری بر اساس هجرت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) است که در ماه ربیعالاول رخ داد، اما از روی تسامح، آغاز آن را محرم قرار دادهاند.
وی با اشاره به نظام تقویمی شمسی که بر اساس حرکت زمین به دور خورشید بنا شده و بهار به عنوان آغاز سال شمسی قرار گرفته، تصریح کرد: امسال شاهد تقارن مبارک بین بهار طبیعت و بهار قرآن هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین خالقپور در ادامه به مناسبت سالروز تخریب قبور مطهر ائمه بقیع اشاره کرد و اظهار داشت: این فاجعه در قرن دوازدهم و به دست جریان وهابیت رخ داد. ریشههای این تفکر به ابنتیمیه بازمیگردد که در حدود ۸۰۰ سال پیش در شام پایهگذار دیدگاههایی بود که در تضاد با عقاید اهلسنت و شیعه قرار داشت. محمد بن عبدالوهاب، طلبهای اهل مدینه، پس از سفرهایی به عراق، ایران (قم و اصفهان) و شام، مکتب ابنتیمیه را احیا کرد و با حمایت انگلیس استعمار گر، تفکر وهابیت را پایهگذاری نمود.
وی با اشاره به نقش استعمار در ترویج این اندیشه انحرافی، بیان داشت: در زمانی که عرصه سیاست در دست انگلیسیها بود و آمریکا هنوز قدرتی نداشت، آنها از محمد بن عبدالوهاب به عنوان ابزاری برای نفوذ در جهان اسلام استفاده کردند. وهابیت با شعار بازگشت به توحید، در حقیقت هدف خود را تخریب جایگاه پیامبر و اهلبیت(علیهم السلام) قرار داد.
سخنران نشست ادامه داد: ابتدا قبور ائمه بقیع را تخریب کردند، سپس زیارت آنها را بدعت خواندند و حتی قصد تخریب حرم پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) را داشتند که با واکنش مسلمانان مواجه شدند. هدف نهایی آنها خالی کردن مدینه از زائران و محو آثار پیامبر و اهلبیت بود.
استاد حوزه با انتقاد از تداوم این خط فکری توسط آل سعود در عربستان، اظهار داشت: امروز نیز با ترویج فرهنگ غربی در حجاز، همان مسیر توسط رژیم آل سعود اجرا میشود در صورتی که قرآن به صراحت حضور مشرکان را در مکه ممنوع کرده است. این جریان به دنبال آن است که “اسلام” بماند اما “پیامبر” حذف شود.
وی با اشاره به سخن معاویه که گفته بود تا شهادت به نبوت را از اذان حذف نکند آرام نخواهد گرفت، افزود: دشمنان اسلام با ظاهر آزادی و باطنی آلوده، به دنبال به اسارت گرفتن اندیشههای حق هستند. امروز، بانوان و طلاب باید به مقابله با این تهاجم فرهنگی و فکری برخیزند.
حجت الاسلام و المسلمین خالقپور ادامه داد: دشمن امروز با شمشیر و سلاح وارد نشده، بلکه افکار باطل خود را در زرورقهایی زیبا پیچیده و در پی انحراف جامعه است. طلاب باید با معرفت دینی، تهذیب نفس، و بصیرت، به ترویج معارف اهلبیت بپردازند.
وی ضمن تفسیر سوره کوثر، حضرت زهرا(سلام الله علیها) را تجلیگاه نعمت عظیم الهی دانست و تأکید کرد: خداوند به پیامبر(صلی الله علیه و آله) نعمت کوثر را عطا کرد و این نعمت طبق برخی روایات، منشاء وجود اهلبیت(علیهم السلام) است. خداوند به همه ما نیز نعمتهای بزرگی عطا کرده است و باید شکرگزار آنها باشیم تا ماندگار شوند.
جانشین ریاست المصطفی گفت: اگر نعمتهای الهی را در مسیر الهی هزینه نکنیم، مانند کسی هستیم که بر شاخه نشسته و آن را با اره میبرد. باید نقطه اقتدار خود را برای خدا بهکار بگیریم؛ چه علم، چه قدرت، چه موقعیت اجتماعی و چه توان جسمی.
وی در پایان افزود: «فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَٱنۡحَرۡ» یعنی برای خدا عبادت کن و خود را وقف دیگران کن. اگر دلنگران مردم و جامعه باشیم، خداوند دست ما را خواهد گرفت و ما را به قلههای معنوی و جهانی خواهد رساند. امروز شما طلاب، در زمانی زندگی میکنید که جهان در آستانه بیداری است و در مسیر تحقق ظهور قرار داریم؛ این نعمت را قدر بدانید.
Δ