آیت الله دکتر عباسی در جمع اساتید مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی:

در سنت حوزوی، استادان اسوه های تربیتی طلاب هستند

همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم، آیین تجلیل از اساتید مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی در سالن عارف الحسینی مجتمع جامع امام خمینی(قدس سره) برگزار گردید.

رئیس جامعةالمصطفی در این مراسم با تبریک دهه کرامت، میلاد با سعادت حضرت ثامن الحجج(علیه السلام) و حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)، ابراز داشت: خداوند توفیق بزرگی به ما عنایت فرموده است تا میهمان سفره این حضرات باشیم و ان‌شاءالله خداوند به ما این توفیق را نیز بدهد تا به خوبی در خدمت پرچمداران نشر معارف اهل بیت(علیهم السلام) در عالم باشیم.

وی با گرامیداشت روز معلم به اساتید مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی، اظهار داشت: انقلاب اسلامی تلاش کرده است موضوعات مهم را با شخصیت ها و نمونه های خود الگوسازی نماید. روز شهادت شهید مطهری، پایان یک عمر تلاش و مجاهدت ایشان برای نشر و تعلیم معارف اسلامی و اهل بیتی بود و به همین مناسبت به عنوان روز معلم اتنخاب شده است.

آیت الله دکتر عباسی ادامه داد: شهید مطهری در روزگاری وارد حوزه علمیه شد که دوران سختی برای متدینین و حوزه های علمیه حاکم بود. رضاخان که از سوی بیگانگان به عنوان شاه ایران گماشته شد، در ابتدای کار ظواهر دینی را رعایت می کرد اما پس از مدتی همین شخص عزاداری و روضه خوانی را ممنوع کرد و پوشیدن لباس روحانیت تنها برای کهنسالان و با کسب اجازه از شهربانی ممکن بود. افرادی مانند محمد علی فروغی، استاد اعظم فرماسونی در ایران که سه دوره نیز نخست وزیر در دوره رضاخانی و پسر او بود، به صورت کاملا هدفمند و مطالعه شده به دنبال گسترش فرهنگ باستان گرایی و ناسیونالیستی و مقابله با نمادهای مذهبی و آیینی مردم بودند. شهید مطهری با استعدادی وافر در چنین شرایطی وارد حوزه علمیه شد اما از ابتدا احساس تکلیف و ثبات قدم در وجود ایشان بارز بود.

رئیس جامعةالمصطفی یکی از ویژگی های شهید مطهری را توجه به نیاز زمانه و شرایط عصر دانست و گفت: دومین ویژگی ایشان نیز تکلیف گرایی است. بسیاری از ما علاقه داریم در کنار تحصیل علم، بدون ایجاد دردسر برای خود، به زندگی عادی ادامه دهیم اما شهید مطهری در کنار فعالیت گسترده علمی و در آن شرایط بسیار دشوار، به تنهایی به تکلیف روز خود عمل کرد که از آن جمله می‌توان به تدوین کتاب نقد ماتریالیسیم دیالکتیکی و کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران اشاره کرد.

وی توفیق استادی در مجموعه بین المللی به نام جامعةالمصطفی را از برکات انقلاب اسلامی برشمرد و تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی، ده ها هزار جوان علاقه مند و مشتاق در محضر استادان المصطفی به تحصیل علوم و معارف دینی مشغولند و شما اساتید توفیق یافته اید از این فرصت برای ادای رسالت حوزوی خود استفاده بنمایید.

آیت الله دکتر عباسی با تاکید بر جایگاه استاد در سنت حوزه های علمیه به عنوان مهمترین الگوی اخلاقی و تربیتی برای طلاب، یادآور شد: در تاریخ حوزه های علمیه، مشی و سلوک استادان اسوه تربیتی برای شاگردانشان شناخته می شد. الحمدالله شما عزیزان همگی استاد اخلاق به شمار می آیید و با توجه به شرایط امروز جهان و صف آرایی صاحبان زر و زور در برابر مکتب الهی و ارزش های اسلامی و اهل بیتی(علیهم السلام)، بزرگترین ثمره کار شما تربیت انسان های آگاه و آگاهی بخش در سراسر جهان است.