رئیس المصطفی در دیدار مهمانان بین الملل همایش یکصدسالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم:

تمدن اسلامی تنها رقیب گفتمانی نظام استعماری غرب است

میهمانان بین الملل همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم، عصر امروز با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی با آیت الله دکتر عباسی دیدار کردند.

رئیس جامعةالمصطفی با خوشامدگویی به میهمانان بین الملل همایش یکصد سالگی حوزه علمیه قم، ابراز داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری(مد ظله العالي) فرمودند، شما عزیزان در ایران اسلامی میهمان نيستيد بلکه صاحب خانه اید و ما مفتخر به حضور شما فضلا، اندیشمندان، مبلغان و اساتید عزیز هستیم که هر کدام در گوشه ای از جهان منشاء خیر و برکت فراوان هستید.

وی با تبریک هفته کرامت و سالروز ولادت حضرت ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام)، خاطرنشان کرد: همه ما بر سفره لطف و کرم امام هشتم(علیه السلام) میهمان هستیم و از کرامات این خاندان نورانی بهره مندیم.

همایشی برای بازخوانی حرکت صدساله تکاملی در حوزه

آیت الله دکتر عباسی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری همایش یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم، اظهار داشت: این همایش فرصتی برای بازخوانی یک حرکت صد ساله تکاملی در حوزه علمیه بود. صد سال تلاش علمی، مجاهدت عالمان و اساتید و شخصیت های برجسته، حوزه علمیه قم را به عنوان یک محور اساسی در ارائه گفتمان الهی در عالم مطرح کرده است. مرور این تحولات و تکامل رخ داده، می تواند چراغ راه حرکت آینده ما باشد.

پیام رهبر انقلاب منشور ماندگار حوزه های علمیه است

وی پیام مقام معظم رهبری(مد ظله العالي) به این همایش را منشوری ماندگار برای حوزه های علمیه دانست و گفت: جا دارد محققان به مباحث مختلفی که در فرازهای این پیام بیان شده است بپردازند. پیامی بسیار ارزشمند و منشوری ماندگار برای حوزه های علمیه که می تواند ابعاد مختلف آن توسط محققان مورد توجه قرار گیرد.

رئیس المصطفی با اشاره به مسیر دشوار طی شده حوزه علمیه قم در یک صد سال گذشته، ابراز داشت: بازتاسیس حوزه علمیه قم چند سال پیش از به قدرت رسیدن حکومت پهلوی آغاز شد. همانگونه که مستحضرید از دوران صفویه، پرچم مکتب اهل بیت(علیهم السلام) در این منطقه برافراشته شد. در دوران قاجار هرچند شرایط کشور از نظر اقتدار حاکمیتی متفاوت بود اما با این وجود تلاش می کردند اداره امور کشور با رعایت مظاهر دینی و مذهبی باشد.

بازتاسیس حوزه علمیه قم در تقابل با نفوذ بیگانگان

وی ادامه داد: در سال های پایانی دوره قاجار حرکت مشروطیت در ایران شکل گرفت که در ادامه با میدان داری برخی گروه های روشنفکر در این حرکت، زمینه نفوذ گسترده بیگانگان در کشور فراهم گردید و در نهایت با روی کار آوردن یک نظام کاملا دست نشانده، زمام امور کشور به کلی در اختیار کشورهای بیگانه قرار گرفت.

آیت الله دکتر عباسی با اشاره به شکل گیری مجدد حوزه علمیه قم همزمان با آغاز تلاش بیگانگان برای روی کار آوردن نظام وابسته پهلوی، خاطرنشان کرد: در خاطرات صدرالاشراف، یکی از شخصیت های سیاسی آن دوران ذکر شده است به خدمت شیخ عبدالکریم حائری در قم رسیدم و صحبت از مسائل دنیای اسلام پیش آمد. شیخ عبدالکریم اشکشان جاری شد و فرمودند این استعمار انگلیس دست بر حلقوم مسلمانان گذاشته است و می خواهد دنیای اسلام را نابود کند و کاری نیز از دست ما ساخته نیست. این نگاه نشان دهنده انگیزه سیاسی آیت الله شیخ عبدالکریم حائری در بازتاسیس حوزه علمیه به منظور مقابله با نفوذ استعمار در کشور است.

مواجهه دو نگاه تمدنی در دنیای امروز آشکار است

وی مواجهه دو نگاه تمدنی را در دنیای امروز بیش از هر زمانی آشکار دانست و گفت: یک طرف این تقابل تمدن مادی غربی به پرچمداری امریکاست که دارای ویژگی های آَشکاری است. اولا تمدنی غیردینی است و حضور دین در صحنه اجتماع را به هیچ شکل نمی پذیرد و لذت گرایی، سودجویی و منفعت طلبی اساس آن را شکل می دهد.

آیت الله دکتر عباسی نتیجه این نگاه سودجویانه را حرکت به سوی استعمار و تسلط استعماری بر دنیا خواند و افزود: در جغرافیای جهان دویست کشور مستقیما تحت سلطه استعمار غرب بودند. این تمدن با استعمار بر عالم مسلط گردید و با زور و سلطه طلبی فرهنگ خود را نیز بر عالم تحمیل کردند.

شواهد عالم نشان از افول تمدن مادی دارد

وی شواهد حاکم بر جهان را حاکی از افول تمدن مادی دانست و تصریح کرد: تنها رقیب گفتمانی موجود در برابر تمدن استعماری غرب، تمدن اسلامی است و انقلاب اسلامی نیز برخاسته از این گفتمان جهانی و اسلامي است. شما پرچمداران این مدنیت جدید برای بشریت هستید. نهالی که شیخ عبدالکریم حائری در این سرزمین غرس کرد امروز حاوی این گفتمان نجات بخش برای جهان است.

تمدن اسلامی بر اساس ارزش های مشترک انسانی بنا شده است

آیت الله دکتر عباسی در پایان جامعةالمصطفی را پرچمدار نشر این پیام انسانی، معنوی و عدالت محور در جهان خواند و خاطرنشان کرد: امروز مراکز جامعةالمصطفی در شهرهای مختلف ایران و جهان پذیرای ده ها هزار فراگیر علوم دینی از بیش از ۱۳۰ ملیت جهان و مذاهب مختلف اسلامی است. اگر بناست تمدن اسلامی شکل گیرد، باید همه اعضای پیکره جهان اسلام را در کنار خود داشته باشیم و به سمت ارزش های مشترک حرکت کنیم زیرا تمدن اسلامی نیز یک تمدن الهی بر اساس ارزش های مشترک انسانی است.

گفتنی است در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری، معاون بین الملل حوزه های علمیه، گزارشی از همایش بین المللی یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم و بخش بین الملل این همایش ارائه نمود و در ادامه تعدادی از میهمانان حاضر در جلسه، دقایقی به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.