در این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین حسینی، نماینده جامعةالمصطفی در استان های مازندران و گلستان به شرح و تفسیر احادیثی از آن امام همام پرداخت.
وی در تبیین حدیثی از امام (علیه السلام ) که فرمودند : ” اَلدُّنْيَا سُوقٌ رَبِحَ فِيهَا قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُون” ، عنوان کرد: امام (علیه السلام) در این حدیث دنيا را همانند بازاری دانستند كه مردمى از آن سود برند و مردمى ديگر زيان كنند. ضرر و خسارت دو عنوانی است که در عرف عامه تقریبا جایگزین همدیگر مورد استفاده قرار می گیرند لیکن ضرر واژه ایی در مقابل نفع است . خسارت از بین رفتن نفع است در حالی که ضرر از بین بردن اصل آن است. لذاست که قرآن کریم می فرماید : قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالًا الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا” (بگو که آیا میخواهید شما را بر زیانکارترین مردم آگاه سازیم؟ (زیانکارترین مردم) آنها هستند که (عمر و) سعیشان در راه دنیای فانی تباه گردید و به خیال باطل میپنداشتند که نیکوکاری میکنند.)
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه با اشاره به حدیثی دیگر از امام (علیه السلام) که می فرمایند :” مَنِ اِتَّقَى اَللَّهَ يُتَّقَى وَ مَنْ أَطَاعَ اَللَّهَ يُطَاعُ” ، اظهار داشت: امام(علیه السلام) در این بیان شریف اشاره به این معنا دارند که هر كه از خدا بپرهيزد از او بپرهيزند،و هر كه خدا را اطاعت كند اطاعت شود و این از راهکار های نفوذ کلمه و زمینه ای برای حرف شنوایی دیگران از شخص است.
وی در ادامه عنوان کرد: امام (علیه السلام) در بیان دیگری می فرمایند : “اُذكُرْ مَصرَعَكَ بينَ يَدَي أهلِكَ؛ و لا طَبيبَ يَمنَعُكَ، و لا حَبيبَ يَنفَعُكَ” (به يادآور آن هنگامى را كه پيش روى خانواده ات در بستر مرگ افتاده اى و نه طبيبى مى تواند جلو مردنت را بگيرد و نه دوستى به كارت مى آيد.)
ایشان در تفسیر این بیان شریف از امام (علیه السلام) عنوان کرد: بسیار اتفاق می افتد که هنگام مرگ پدر یا مادر یا عزیز دیگر، فرزندان و بستگان دور بستر او جمع می شوند و شاهد آخرین لحظات و نفس کشیدنهای او هستند و از کسی هم کاری برنمی آید. نه از طبیب، نه از حبیب. این صحنه، بسیار تکان دهنده است و برای همه هم دیر یا زود پیش خواهد آمد.لیکن مهم است که به کجا و به سوی چه سرنوشتی می رویم؟
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در پایان با اشاره به حدیثی دیگر از امام هادی (علیه السلام) اظهار داشت: از آن حضرت منقول است که “هر كس به درگاه خدا حاجتي دارد، قبر جدم امام رضا(علیه السلام) را در طوس زيارت كند در حالي كه غسل كرده است. و دو ركعت نماز بالاي سرش بخواند و در قنوت نماز حاجتش را از خدا بخواهد كه به اجابت رسد در صورتي كه براي گناه يا قطع پيوند با خويشان نباشد و به راستي جاي قبرش يكي از بقعههاي بهشت است و هر مؤمني آن را زيارت كند خداوند او را از آتش دوزخ آزاد كند و در سراي آرامش جايش دهد.”
Δ