رییس جامعةالمصطفی در این مراسم ضمن تبریک ولادت حضرت امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)، ابراز داشت: مولای متقیان حضرت علی(علیه السلام) که در خانه خدا ولادت یافت و در همان خانه نیز به شهادت رسید، در امتحانات دشوار و در صحنههایی که بسیاری از افراد در آن لغزیدند، مستحکم ایستاد و نمونه یک انسان کامل الهی و ثابت قدم در مسیر حق برای همه بشریت در طول تاریخ گردید. خداوند را شاکریم که به ما توفیق ارادت و ولایت آن حضرت را اعطا فرمود و امیدواریم بتوانیم در مسیر او و خاندان مطهرش گام برداریم.
وی ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: ایام الله، روزهایی هستند که عنایت خداوند در آن روزها تلألو ویژهای داشته و در تاریخ ماندگار شده است. به همین جهت خداوند به انبیاء خود میفرماید این روزهای الهی را به بندگان من به یادآوری کنید.
رئیس جامعةالمصطفی با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(قدس سره) و شهدای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: به لطف الهی و فداکاری و ایثار خون شهدا، اکنون شجره طیبه انقلاب اسلامی به درختی تناور تبدیل شده و با عزت در عالم میدرخشد. از خداوند متعال مسئلت مینماییم به ما در پیمودن این راه نورانی یاری نماید.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی مسیر تاریخ بشریت را تغییر داد، پیروزی این نهضت را نقطه عطفی در تاریخ بشر دانست و گفت: انقلاب اسلامی که پرچمدار ارزشهای انسانی و الهی به شمار میآید، به دنبال تحقق یک تمدن جهانی و تحول فرهنگی، اخلاقی و معنوی برای همه بشریت است. از آغاز، دوستان و دشمنان این حقیقت را درک کردند که انقلاب اسلامی اسیر مرزهای جغرفیایی نبوده و نیست. نفوذ و حضور این پدیده فرهنگی، به دلیل محتوای پیامی است که آن را نمایندگی مینماید و به دنبال تحقق ارزشهای معنوی در دنیایی است که اخلاق و معنویت در آن به فراموشی سپرده شده و گمگشتگی برای بشریت حاصل گردیده است.
وی با اشاره به چهارصد سال سلطهگری تمدن مادی بر سرنوشت بشر که جز ارزشهای مادی را به رسمیت نشناخته و همه چیز در آن بر اساس منافع مادی اصحاب سلطه ارزیابی میشود، تصریح کرد: این دوران، تاریخ پرغصهای است که تمدن مادی برای بشریت به همراه داشته است. البته در این تمدن، دستاوردهایی نیز در عرصههای علمی و فناوری وجود داشته اما حقیقت تلخ این است که این دستاوردها نیز در خدمت منافع صاحبان سلطه قرار داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی ادامه داد: هرچند کشور ما جزء معدود کشورهایی است که مستقیما رنج استعمار را تحمل نکرد، اما در این سالها عمدهی جغرافیای عالم جولانگاه استعمار بود و هر کدام از کشورهای مدعی حقوق بشر، خود را صاحب خودخوانده اختیار ملتها در گوشهای از عالم قرار دادند و حتی بر سر تقسیم منافع جهانی به جان یکدیگر افتاده و خونینترین جنگهای تاریخ را رقم زدند.
وی ادامه داد: استعمار دستاوردی جز خون ریزی، رنج و غارت برای بشر به همراه نداشت و زمانی نیز که ملتها خواستند آزاد از سلطه استعمارگران زندگی کنند، با شدیدترین سرکوبها مواجه شدند. هنوز زمان زیادی از استقلال الجزایر نگذشته است که مدعیان حقوق بشر، بیش از یک و نیم میلیون انسان را به جرم اینکه نمیخواستند در زیر سلطه استعمار فرانسه باشند، قتل عام کردند. جنگ ویتنام و کشته شدن دو میلیون انسان فقیر توسط امریکا هنوز از حافظه تاریخی بشر پاک نشده است. امروز جلوی چشم ما در یمن و فلسطین اشغالی، انسانهای بیگناه قتل عام میشوند و صدایی از مدعیان حقوق انسان بلند نمیشود اما اگر خاری به پای یکی از آنها فرو رود، از فریاد خود گوش عالم را کر میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با اشاره به تعبیر میشل فوکو از انقلاب اسلامی که آن را روح یک جهان بی روح خواند، اظهار داشت: انقلاب اسلامی در دنیایی محقق شد که نه تنها ارزشهای انسانی و اخلاقی در آن به فراموشی سپرده شده که حتی به جنگ آن نیز رفته بود. روحیه سلطهجویی تمدن مادی نه فقط در سیاست، اقتصاد و غارت منابع مادی دنبال میشود، بلکه حتی در فرهنگ و ارزشها نیز در پی تسلط بر عالم است و گاه ضد ارزشترین هنجارها به عنوان ارزش با خونسردی در آن ترویج میشوند و اگر کسی آن را نپذیرد، محکوم به مخالفت با حقوق بشر میگردد.
وی انبیای الهی را مأمور به احیای ارزشهای معنوی فارغ از جنسیت خواند و گفت: متأسفانه در تاریخ بسیاری از تمدنها، نسبت به زنان بیعدالتی روا داشته شده است اما شاید بتوان گفت ستمی که تمدن جدید بر انسانها و به ویژه زنان وارد کرده است، کمتر نمونهای در تاریخ بشریت دارد. تمدن مادی بنیان خانواده را نابود کرد و امروز جمع زیادی از کودکان در جوامع غربی خارج از چهارچوب خانواده رشد مییابند. با این وجود، تمدن مادی با کمال وقاحت مدعی پرچمداری حقوق زنان است.
رئیس جامعةالمصطفی، انقلاب اسلامی را ندای نجاتبخش بشریت در برابر تمدن سلطهجوی مادیگرا خواند و خاطرنشان کرد: طبیعی است این تمدن سلطهجو نمیتواند حضور نسخهی رهاییبخش و بدیل برای تمدن مادی را بپذیرد. تنها هراس و ناراحتی آنان از انقلاب اسلامی، از دست دادن منافع مادی در یک نقطه جغرافیایی نیست؛ چیزی که بیش از همه آنان را نگران میکند، گفتمان و اندیشهای است که انقلاب اسلامی آن را نمایندگی میکند و لذا از اساس و بنیاد با این انقلاب مشکل دارند و هرگز آن را برنمیتابند.
وی با اشاره به چهل و چهار سال کینهتوزی و فتنهگری دشمنان در مسیر انقلاب اسلامی، اظهار داشت: شاید ما در دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی به ویژه در ساحتهای فرهنگی کوتاهی کرده باشیم، ولی دشمن ذرهای در دشمنی کم نگذاشته است. در این سالها، از دامن زدن به جنگ داخلی و حمایت همه جانبه از نیروهای متجاوز بعثی در جنگ تحمیلی تا اعمال شدیدترین تحریمها و محاصره اقتصادی، در دستور کار دشمن قرار داشته است اما قطعا تهاجم فکری و معنوی مهمترین خطری است که ما را تهدید مینماید. جنگ روانی، ادراکی و شناختی مهمترین نقطه هماوردی انقلاب اسلامی با تمدن مادی است. در حوادث اخیر مشاهده کردیم که دشمن چگونه یک دروغ را مبنای یک جنگ رسانهای بینظیر جهانی قرار داد. ثبات قدم و نلغزیدن در این عرصههاست که عیار انسانهای ثابت قدم را نمایان میسازد.
رئیس جامعةالمصطفی در پایان تاکید کرد: امروز در چنین عرصهای قرار داریم که تمام امکانات رسانهای دشمن که اصلیترین اسلحه او در عصر حاضر به شمار میآید به میدان آمده است و وظیفه همه اصحاب فرهنگ به ویژه المصطفائیان که پرچمدار فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل هستند، نقشآفرینی موثر در این صحنه حساس است. از خداوند میخواهیم ما را در این مسیر ثابت قدم نگاه دارد و ملت غیور ایران اسلامی با موفقیت از این گردنه عبور نمایند.
Δ