در این اجلاسیه، پروفسور مهدی گلشنی، استاد فیزیک و پدر فلسفه علم ایران در سخنانی به تبیین جایگاه دین در مجامع معتبر علمی جهان پرداخت و خاطرنشان کرد: امروز دین و الهیات در دانشگاه های غرب زنده شده است و این جایگاه روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار می گردد.
وی با اشاره به تحصیل بسیاری از علمای ادیان مسیحیت و یهودیت در مقاطع بالای رشته های علوم تجربی، ابراز داشت: مسلمانان وجه اشتراکات بسیار زیادی در مسائل علم روز با پیروان سایر ادیان ابراهیمی دارند.
پرفسور گلشنی ادامه داد: به صورت کلی دوازده اصل مهم بر علم روز حاکم است از جمله هدفمند بودن جهان هستی و… که در بسیاری از آنان با سایر ادیان هم نظر هستیم.
وی با اشاره به روند شکل گیری انجمن بین المللی الهیات و انجمن بین المللی علم و دین با هدف کمک ادیان به گسترش صلح جهانی، از دو مرکز مهم دانشگاهی بررسی علم و دین در دانشگاه کمبریج و آکسفورد به عنوان مراکز اثرگذار در این عرصه یاد کرد.
چهره ماندگار فیزیک و استاد فلسفه علم با تاکید بر احیای جایگاه دین در میان اندیشمندان بزرگ غربی، اذعان داشت: با این وجود متاسفانه در برخی نقاط دنیای اسلام جایگاه دین توسط شماری از اندیشمندان غرب گرا رو به ضعف رفته است.
پروفسور گلشنی در پایان با اشاره به رسالت بزرگ حوزه های علمیه، یادآور شد: حوزه های علمیه باید از ظرفیت بالای خود استفاده نمایند و با رصد مشکلات فرهنگی در کشورهای اسلامی، به فکر اصلاح شرایط و اندیشه ها باشند.
در ادامه این اجلاسیه شماری از دانش پژوهان و پژوهشگران حاضر در جلسه به بیان دیدگاه ها و نظرات و نیز طرح سوالات خود از سخنران مراسم پرداختند.
در پایان این اجلاسیه، حجت الاسلام والمسلمین عبادی، معاون پژوهش جامعةالمصطفی ضمن تقدیر از همه دست اندرکاران و مشارکت کنندگان در این گردهمایی، برگزاری اجلاسیه پژوهشگران برتر المصطفی را در پیشبرد و گسترش دستاوردهای پژوهشی این مرکز علمی بسیار موثر ارزیابی کرد.
Δ