حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی:

لزوم ارائه نظامات رفتاری برگرفته از دین به بشریت گرفتار در ظلمت‌های عصر جدید

همزمان با بیست و پنجمین روز ماه مبارک رمضان مراسم تعمم شماری از طلاب مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی جامعةالمصطفی به دست حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی برگزار گردید.

رئیس جامعةالمصطفی در این مراسم که صبح امروز در سازمان مرکزی المصطفی برگزار شد، ضمن تقدیر از خدمات مسئولان مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگ شناسی، رمضان را فرصت ویژه‌ی خداوند برای بندگان دانست و اظهار داشت: برخی از ایام سال ویژگی‌هایی دارند که در آنها فرصت‌های معنوی خاصی برای ما مهیا شده و امکان بهره‌مندی از فیوضات الهی بیشتر است. قله و اوج این فرصت در ماه رمضان و شب‌های قدر است که لطف ویژه‌ی خداوند در این ایام شامل حال ماست.

وی احکام الهی را از الطاف خداوند برشمرد و خاطرنشان کرد: وقتی انسان اعتقادی پیدا کرد باید اعمال خود را نسبت به آن تنظیم نماید. اگر ما باور داشتیم عبث و بی دلیل خلق نشده‌ایم و هدف والایی برای زندگی ما ترسیم شده است، باید نوع زندگی و اعمال فردی و اجتماعی‌مان نیز مطابق با این باور باشد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی ادامه داد: عبادات و مناجات در ماه رمضان سختی و مشقت به شمار نمی‌آید بلکه نشانه لطف الهی است و لذا اولیای خدا در پایان ماه رمضان غمگین می‌شدند زیرا احساس می‌کردند یک فرصت و انیس خود را از دست داده‌اند. انشالله خدای تعالی ما را نیز از عنایات و الطافی که در حق اولیای خود در این ماه و به ویژه شب‌های قدر داشته است، بهره مند نماید.

وی تعمم به لباس روحانیت را ورود رسمی به عرصه خدمت‌گزاری به ساحت دین خواند و تصریح کرد: بی‌شک این موقعیت خاص، نقطه عطفی در زندگی طلاب علوم دینی است. در چنین موقعیت‌هایی باید مروری بر مسئولیت خود داشته باشیم. مسئولیت همه ما به صورت کلی نشر معارف الهی در عالم است. حالا که فرصتی برای استفاده از محضر استادان و بهره‌مندی از فضای معنوی حوزه علمیه یافته‌ایم، وظیفه داریم آنچه آموختیم را به دیگران منتقل نماییم.

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به حدیثی از امام رضا(علیه السلام) یادآور شد: انسان در هر موقعیت و شغلی می‌تواند بنده خدا و خدمت‌گزار بندگان و دین حق باشد، اما موقعیتی که شما در آن قرار دارید این فرصت خاص را به شما می‌دهد که دین و احکام الهی را بیاموزید و آن را در جان و روح خود تجلی داده و به دیگر بندگان خدا برسانید.

وی عصر حاضر را دارای ویژگی‌هایی متفاوت نسبت به گذشته دانست و خاطرنشان کرد: ما امروز در عالم با یک تمدن مادی سلطه‌جو مواجه هستیم که تلاش می‌نماید جهان‌بینی خود را به عالم تحمیل کرده و نظام زندگی همه فرهنگ‌ها و ملل‌ها را بر اساس تفسیر خود طراحی نماید. این تمدن مادی با بهره‌مندی از امکانات فراوان، موفق به یک سلطه همه جانبه به ویژه بر افکار و فرهنگ جوامع شده است. هر یک از شما در هر گوشه‌ای از عالم که مشغول به خدمت گشتید، باید به جوامع خود تصویر درستی از سوالات اساسی انسان نسبت به مبدا و مقصد عالم هستی و نقش ما در آن ارائه دهید که جز در معارف ناب اسلام و اهل بیت(علیهم السلام) نمی توان پاسخ معتبری برای آن یافت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در پایان با تاکید بر لزوم ارائه نظامات رفتاری فردی و اجتماعی برگرفته از دین الهی به بشریت گرفتار ظلمت‌های عصر جدید، اذعان داشت: این رسالت همان کار انبیای الهی است و بنابراین برای ایفای این نقش باید از صفات آنان نیز بهره مند باشیم که مهم‌ترین آن‌ها، احساس وظیفه و دلسوزی نسبت به مردم است. اگر چنین احساسی در ما پدید آمد، هرگز سختی‌ها و فراز و فرودها انسان را ناامید و اندوهگین نمی‌کند.

در ادامه این مراسم، طلاب مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگ‌شناسی به دست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی به لباس مقدس روحانیت مشرف شدند.