حجتالاسلاموالمسلمین ساجد، رئیس مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگ شناسی، صبح امروز در مراسم اختتامیه همایش بینالمللی ظرفیتهای فرهنگی، دینی و زبانی در غرب آسیا، تلاش برای رساندن پیام اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی در عرصه بینالمللی را از مهمترین رسالتهای مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگ شناسی توصیف نمود و اظهار داشت: این همایش نگاه تخصصی به حوزه فرهنگ بینالملل داشته، سعی نموده تا با بهرهمندی از تجربیات پیشین، تجربه جدیدی را در عرصه بینالملل رقم بزند.
وی در ادامه به ویژگیهای خاص منطقه غرب آسیا بهعنوان چهارراه جهان و نقطه اتصال شرق به غرب اشاره نمود و ابراز داشت: کشور ایران در این منطقه از ویژگیهای خاص و سابقه تمدنی برخوردار و نبض اصلی جایگاه تمدنی این منطقه بوده، در سامان دادن به مباحث فرهنگی و تمدنی جهان تأثیرگذار بوده است.
رئیس مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگ شناسی به شاخصههای تولید ثروت در دنیا و منابع طبیعی منطقه غرب آسیا اشاره نمود و اذعان داشت: امیدواریم بتوانیم با نگاه اشتراکی، گفتمان فرهنگی را در چرخه غرب آسیا موردتوجه قرار داده، کشورها را از توجه به چالشهای تحمیلی به این منطقه دور و اشتراکات فرهنگی، زبانی و دینی را پایه گسترش و تقویت همکاریهای سرزمینی قرار دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توفیقات ارزشمند دبیرخانه همایش بینالمللی ظرفیتهای فرهنگی، دینی و زبانی در غرب آسیا اشاره نمود و ابراز داشت: ۱۹۰ مقاله به چهار زبان عربی، فارسی، انگلیسی و ترکی به دبیرخانه این همایش ارسالشده است.
حجتالاسلاموالمسلمین ساجد بر اهمیت ارائه داشتههای غنی حوزههای علمیه و در قالبهای مهم پژوهشی و آموزشی به جهان تأکید نمود و اظهار داشت: جامعه المصطفی العالمیة در عرصه پژوهش و آموزش به توفیقات سرشاری دستیافته است و مبتنی بر نگاه ویژه دو بال آموزش و پژوهش را ذیل مباحث تربیتی ارائه مینماید.
رئیس مجتمع آموزش عالی زبان و فرهنگی شناسی بابیان اینکه این همایش در سه پنل ادبیات، زبان و مترجمی ترسیمشده است، خاطرنشان ساخت: تربیت نیروهای زباندان متخصص، فقیه و مفسر که پاسخگوی نیازهای معرفتی جهانیان باشند، از مهمترین رسالتها و اهداف العالمیة است.
حجتالاسلاموالمسلمین ساجد ترجمه را فرایندی بسیار مهم در ارائه داشتههای غنی زبانی و فرهنگی توصیف نمود و ابراز داشت: در ارائه پیش نشستهای این همایش، تأکید بر استوانههای علمی همواره مورد تأکید قرارگرفته، مقالات خوبی به دبیرخانه همایش ارائهشده است.
وی تأکید بر اشتراکات تمدنی اسلام در منطقه غرب آسیا را بسیار مهم ارزیابی نمود و یادآور شد: امامین انقلاب در خصوص اشتراکات فرهنگی منطقه غرب آسیا تأکیدات بسیاری داشتند؛ متأسفانه چالشها و تحدیات تحمیلی به این منطقه، نگذاشته تا این ظرفیتها آنگونه که باید ظهور و بروز پیدا کند.
حجتالاسلاموالمسلمین ساجد در بخش پایانی سخنان خود قلمفرسایی طلاب و دانشپژوهان، فعالسازی ظرفیتهای فرهنگی، زبانی و دینی و نیز عینیتبخشی به تجلی امت اسلامی را از مهمترین اهداف این همایش عنوان کرد.
Δ