آقای ذاکری یکی از سخنرانان در رابطه با دفاع مردم فلسطین گفت: ما اکنون در حالت دوگانه قرار داریم. از یک طرف شهادت جمع کثیری از مردم بی دفاع غزه و مجروح شدن و بی خانمان شدن تعداد زیادی از این مردم انسان را متاثر می سازد و قلب انسان را جریحه دار می کند و از طرف دیگر، انسان به ایستادگی، استقامت، بردباری، نترسی و شجاعت این خطه افتخار می کند. جای بسی افتخار است که مردم غزه تحت سخت ترین و دشوار ترین فشارهای نظامی کوتاه نمی آیند و از عزت وغرور خود جانانه دفاع می کنند.
وی در ادامه افزود: از نظر مبانی دینی و شرعی وظایف جهان اسلام در قبال مردم فلسطین و آزادی بیت المقدس مشخص است. از منظر دینی قرآن کریم به صراحت فرموده: « وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ» خدواند از ظلم و ظالم و ستمگر بیزار است و در احادیث به کرات نسبت به حمایت از مظلومین و ایستادگی در برابر ظالم تاکید شده است: «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» متون دینی دستورات صریح و روشن دارد که در کنار مظلوم باشید و از ظالم بیزاری جویید. البته از نظر عملی متاسفانه از ۵۷ کشور اسلامی، پنج کشور همسو نیستند.
آقای ذاکری در ادامه اظهار داشت: اگر امت اسلامی بتوانند با ایجاد محوریت واحد و همسو، نسبت به قضیه فلسطین تلاش نمایند به طور قطع قضیه به نفع مردم فلسطین رقم خواهد خورد. اگر کشورهای اسلامی از ظرفیت اقتصادی و جغرافیایی خویش به نفع فلسطین استفاده نمایند معادله عوض خواهند شد.
سپس آقای عبدالعلی حسنی پیرامون مسؤلیت های سیاسی و حقوقی کشورهای اسلامی برای آزادی قدس گفت: ماهیت قضیه فلسطین ماهیت سیاسی است و ایجاد رژیم اسرائیل با حمایت سیاسی کشورهای انگلیس و روسیه و… صورت گرفت.
وی در بخشی از سخنانش گفت: کشورهای اسلامی با تاکید بر: محوریت واحد، استفاده از ابزار فشار از قبیل تحریم نفت و مسایل اقتصادی، رایزنی سیاسی و فعالتر شدن بخش سیاسی ، تاکید بر ایجاد دولت مستقل فلسطینی و ادعای حقوقی در سازمان ملل و… می توانند نقش بهتری در قبال آزادسازی قدس ایفا نمایند. همچنین مردم و امت اسلامی می توانند از طریق انجمن ها، شرکت ها، موسسات خدماتی، وجوهات شرعی و کمکهای علمی و فنی نقش سازنده در این خصوص ایفا نمایند.
این نشست به صورت آنلاین از شبکه های مجازی نیز پخش شد.
Δ