جانشین ریاست المصطفی در افتتاحیه هفته تربیت:

جهت گیری ما باید به سوی قله مکارم اخلاق باشد

جانشین ریاست المصطفی در آیین افتتاحیه هفته تربیت که صبح امروز در مدرسه مبارکه حجتیه برگزار شد، هدف نهایی رسالت پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) را رهایی و آزادگی انسان از قید تعلقات دنیوی خواند.

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور با اشاره به روایتی از رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله)، اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام فلسفه بعثت خود را تکمیل مکارم اخلاقی بیان فرموده اند. این کلام نورانی پیامبر اسلام چراغ راه ما به ویژه در حوزه تربیت است. برای ما که ادامه دهنده رسالت نبوی هستیم، این حدیث بسیار کارگشاست و باید مبنای کار ما باشد.

جانشین ریاست المصطفی افزود: همه مناسک عبادی و محسنات اخلاقی ما، جهت گیری به سوی قله مکارم اخلاق است. طلاب المصطفی باید بکوشند خود و جامعه را به سوی این مسیر حرکت دهند.

وی در تبیین مفهوم مکارم اخلاق، اظهار داشت: معنی کرم، حُریت در شئون کلان است. انسان کریم فردی حُرّ و آزاده است که گرفتار تعلقات دنیا و امتیازات شخصی خود نیست و حاضر است سخاوتمندانه ظرفیت خود را در اختیار دیگران قرار دهد. پیامبران کریم هستند چون رسالت خود را بدون درخواست اجر و مزد به انجام رساندند. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) نیز اجر رسالتش را دستگیری امت خود توسط اهل بیت(علیهم السلام) بیان کرده است که لطفی دوچندان به شمار می آید.

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور ادامه داد: مکارم اخلاق یعنی باید در مسائل اخلاقی خویش آزاده باشیم. کلید همه سعادت ها در دنیا و آخرت حُرّیت است. تا وقتی گرفتار شهرت، عنوان، احترام، علم، پول و زندگی هستیم؛ از مکارم اخلاق به دور خواهیم ماند. اما کسی که تنها خدا را می بیند و فقط رضوان الهی را می جوید، گرفتار چیز دیگری نیست؛ مانند شهید حاج قاسم سلیمانی که از چنین روحیه ای برخوردار بود.

وی هدف نهایی رسالت پیامبر(صلی الله علیه و آله) را رهایی و آزادگی انسان از تعلقات دنیوی دانست و ابراز داشت: امام صادق(علیه السلام) می فرماید بندگی خداوند جوهری دارد که هسته اصلی آن ربوبیت است. یعنی اگر عبد خدا شویم؛ دیگر بنده دنیا و تعلقات آن نخواهیم بود. هدف خلقت خدایی شدن انسان است و آموختن راه آن نیز اکتسابی است.

حجت الاسلام والمسملین خالق پور، رهایی از دنیا را به معنی عُزلت و گوشه گیری ندانست و تصریح کرد: ما به این دنیا آمده ایم تا آیات خدا را آشکار نموده و شکوه دنیا را جلوه گر باشیم. مومن باید عظمت خلقت خداوند را به رخ جهانیان بکشد. ما باید عرصه دنیا را به عنوان نمایشگر خلقت الهی به قله آن برسانیم اما در عین حال به آن وابستگی نداشته باشیم.

وی در تبیین مفاهیم اخلاق و تربیت اظهار داشت: اخلاق یک هدف است و تربیت مسیر و روش رسیدن به این هدف. گام اول تربیت این است که بنای خوب شدن داشته باشیم و گام دوم تفکر در این هدف است. تحصیل علم در این راه زمانی کمک کار ماست که ابتدا مسیر را فرابگیریم. باید تلاش کنیم افکار، ظرفیت ها و اوقات خود را مدیریت نماییم.

جانشین ریاست المصطفی ادامه داد: ورودی همه شئونات الهی و شیطانی انسان به اعتبار خصلت مادی اش، از طریق حواس است. در مرتبه بعدی انسان وارد قوه خیال می شود. خیال دنیای انسان را چنان گسترده می نماید که نسبت آن با دنیای بیرونی قابل مقایسه نیست. آن قدر که انسان از ناحیه خیال خود در معرض خطر است، از ناحیه اعمال خود در معرض خطر قرار ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور در پایان تاکید کرد: گناه یک عمل بیرونی است که ممکن است موانعی در برابر آن باشد؛ اما هیچ ابزاری به جز کنترل نفس در برابر خیال وجود ندارد. بنابراین هم ظاهر بیرونی و هم افکار درونی ما باید نشان از راهی داشته باشد که در پی آن هستیم.