حجت الاسلام والمسلمین رضایی، با اشاره به برگزاری بیست و ششمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی، اظهار داشت: امسال هزار و پنجاهمین سالگرد ولادت شیخ طوسی، عالم سترگ شیعه است که در نیمه دوم قرن چهارم و نیمه اول قرن پنجم می زیست و آثاری همچون تهذیب و استبصار از وی بجای مانده است. این شخصیت برجسته تقریبا در تمام علوم اسلامی متحبر و صاحب نظر بود و تمام وجود ایشان شور اسلامی، وحدت و تمدن آفرینی است. این جشنواره نیز به نام این شخصیت برجسته متبرک گردیده است.
وی در تبیین اهداف برگزاری این جشنواره اظهار داشت: رصد و پایش فعالیت های علمی فراگیران المصطفی، ایجاد انگیزه برای پژوهشگران، معرفی ظرفیت های پژوهشی، شناسایی استعدادهای برتر علمی و… از اهداف اصلی این جشنواره به شمار می آید که نتایج و آثار و برکات آن امروز مشهود است.
رئیس پژوهشگاه بین المللی المصطفی ادامه داد: جشنواره شیخ طوسی از بخش های مختلفی تشکیل شده است. در بخش اصلی که به تدوین کتاب، مقاله و پایان نامه توسط طلاب و اساتید المصطفی می پردازد، در مجموع حدود ۳۵۰۰ اثر از داخل و خارج کشور از ۲۳ زبان و ۴۴ ملیت شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفت و در مجموع حدود صد نفر حائز رتبه شدند و بخشی از آنان در این مراسم در قم و بخش دیگر در سایر مراکز داخل و خارج از کشور المصطفی مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
وی بخش دوم این جشنواره را تکریم و تجلیل از شخصیت های برجسته و موثر علمی در عرصه بین الملل دانست و گفت: امسال جشنواره شیخ طوسی متبرک به حضور محقق ارجمند، عالم والامقام، حضرت آیت الله العظمی سبحانی شده است که آثار ایشان نقش برجسته ای در فعالیت های المصطفی به عنوان کتاب درسی و منابع آموزشی و فعالیت های بین المللی دارد.
دبیر جشنواره شیخ طوسی ادامه داد: حدود ۲۹ پایان نامه نویسه در المصطفی، پیرامون شخصیت علمی حضرت آیت الله سبحانی و آراء و نظرات ایشان تدوین شده است که حدود نیمی از آثار علمی تولید شده در این حوزه به شمار می آید. امروز نیز آخرین آثار ترجمه شده معظم له توسط جامعةالمصطفی به زبان ترکی استانبولی و تائی رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به انتخاب موضوع ویژه جشنواره شیخ طوسی متناسب با مسائل روز جهان، خاطرنشان کرد: از ابتکارات نظام مقدس اسلامی و بینش بلند امام خمینی(قدس سره)، موضوع مردم سالاری دینی است. جمهوری اسلامی یعنی جمهوری با تمام توانمندی ها و مشارکت های مردمی با قید اسلام. هرچه بیشتر پیش می رویم بهتر مفهوم جمله امام راحل که فرمود «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر» را می فهمیم.
حجت الاسلام و المسلمین رضایی در پایان اظهار داشت: طرح ایده مردم سالاری دینی در عرصه جهانی و قابل ارائه در مجامع علمی موضوع جشنواره امسال بود و حدود دویست مقاله در این حوزه به جشنواره ارسال شد که در پنل های تخصصی جشنواره ارائه و مورد بررسی قرار گرفت و امروز از ارائه دهندگان مقالات این بخش نیز تجلیل خواهد شد.
Δ