حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی، سخنران مراسم با عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام موسی کاظم(علیه السلام) اظهار داشت: پس از رحلت رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله)، حیات و عزت دین به وجود اهل بیت عصمت و طهارت وابسته است که به این حقیقت علمای اهل تسنن در کتاب معتبر خود اشاره کرده و روایات متعددی را در این زمینه بیان نموده اند.
وی ادامه داد: در این روایات آمده است ادامه جریان و حیات دین به دوازده خلیفه رسول خدا بازمی گردد. سوال این است که این دوازده نفر چه کسانی هستند که قوام و عزت دین در طی تاریخ بشر به وجود آنان وابسته است؟ لذا مسئله امامت شناسی و امام شناسی اهمیت فراوانی دارد. برای همین گفته شده است کسی که بمیرد و امام زمان خود را نشناسد، مرگ او مرگ جاهلیت خواهد بود.
سخنران مراسم اظهار داشت: نقل است امام صادق(علیه السلام) در منا نزدیک اصحاب خود نشسته بودند شخصی از اهل شام خدمت ایشان می رسد و تقاضای مناظره می کند. او معتقد بود کتاب خدا برای مسلمین کافی است و نیازی به امام نیست. حضرت فرمود اگر کتاب خدا کافی است چرا از شام برای مناظره برای من به اینجا آمدی؟ هشام بن حکم که در سنین نوجوانی بود وارد مجلس شد و با عالم شامی مناظره و او را قانع کرد در هر عصری باید شخصی معصوم در جامعه وجود داشته باشد که همه علم الهی در نزد او باشد و این عالم شامی در نهایت به ولایت امام صادق(علیه السلام) شهادت داد.
وی در ادامه به شرح شرایط سخت دوران حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام) پرداخت و گفت: خالد برمکی زمانی از هشام برای مناظره دعوت می کند در حالی که هارون الرشید پنهانی شاهد این مناظره بود. اثبات ولایت امام موسی کاظم(علیه السلام) با ادله متقن توسط هشام چنان هارون را خشمگین و عرصه را بر امام کاظم(علیه السلام) تنگ می نماید که حضرت به هشام می فرماید دیگر مناظره نکند.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی در ادامه روایاتی از فضائل امام موسی بن جعفر(علیه السلام) و سختی هایی که در زندان هارون رشید به ایشان وارد گردید را بیان نمود و به ذکر مصیبت شهادت آن امام همام پرداخت.
Δ