معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در این مراسم با گرامیداشت آغاز هفته تربیت، اظهار داشت: موضوع تربیت تنها وابسته به یک بخش یا معاونت نیست و مبانی تمامی فعالیت های جامعةالمصطفی با هدف تربیت طلاب تنظیم شده است.
حجت الاسلام والمسلمین صالح، اهتمام به امور تربیتی را از اصول ارزشمند حوزه های علمیه برشمرد و خاطرنشان کرد: همه ساله در جامعةالمصطفی هفته تربیت گرامی داشته می شود و طی این هفته ویژه برنامه هایی در حوزه تربیتی برگزار می گردد.
وی با اشاره به عناصر اصلی در نظام نامه تربیتی المصطفی، ابراز داشت: در نظام نامه تربیتی المصطفی که تدوین آن از منابع قرآن، سنت و سیره علمای حوزه صورت گرفته، هشت مورد از عناصر اصلی تربیت تعیین شده است. یکی از این عناصر مهم، عوامل تربیتی است.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی با تاکید بر عوامل متنوع موثر در مباحث تربیتی، تصریح کرد: یکی از این عوامل موثر، بحث الهیات تربیتی و نقش خداوند در تربیت انسان است. روح عبودیت به عنوان فلسفه خلقت، تسلیم در برابر خداست. بزرگان ما سفارش کرده اند اگر به دنبال علم هستیم، ابتدا باید در پی کسب عبودیت باشیم؛ زیرا روح سرشار از الطاف الهی، بستری برای دریافت مدارج علمی خواهد بود.
وی ادامه داد: در آیات سوره بقره بیان شده است حضرت ابراهیم و اسماعیل(علیهما السلام) در دعای خود از خداوند می خواهند آنان و نسل آینده ایشان را تسلیم در برابر خود قرار داده و مسیر حقیقی تربیت را بر آنان نمایان سازد. توجه به نسل آینده در تربیت و قرار دادن آنها در مسیر بندگی، از نکات درس آموز در این آیات به شمار می آید.
حجت الاسلام والمسلمین صالح در پایان اظهار داشت: امیدواریم شما طلاب عزیز حین تحصیل در جامعةالمصطفی، شخصیت هایی عالم، ربانی، تحول آفرین و مسئولیت پذیر بوده و ابتدا برای خود و سپس در جامعه و کشورهای خود منشأ خیر و برکت باشید.
Δ