آیت الله دکتر عباسی با تبریک فرارسیدن دهه کرامت، خجسته سالروز ولادت حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام) و حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)، اظهار داشت: شما جوانان عزیز و مشتاق از ده ها کشور عالم، امروز در کنار حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) و اردوگاه بین المللی حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه) پرچمدار انتشار معارف ناب الهی و اهل بیتی به سراسر جهان هستید.
وی با گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مطهری، ابراز داشت: این شهید بزرگوار تمام عمر خود را برای مرزبانی از معارف الهی و اسلامی صرف نمود و در برابر هر گونه التقاط و شائبه که بخواهد خلوص عقاید و معارف اهل بیتی را آغشته نماید، به شدت ایستادگی می کرد.
رئیس المصطفی خصوصیات استاد شهید مطهری را بهترین الگو و اسوه برای اساتید علوم و معارف اسلامی دانست و گفت: مرحوم مطهری در میان علمای عصر خود، دارای ویژگی هایی بارز بود. اولین ویژگی ایشان آشنایی با مسائل زمان است. عالم، استاد و پژوهشگر باید به مسئله روزگار خود توجه داشته باشد. گاهی دیده می شود برخی پژوهش ها انجام می شود و گاهی موسساتی پیرامون موضوعاتی کار علمی انجام می دهند اما این تلاش علمی منطبق به نیاز زمانه نیست. اینکه کسی عمر خود را مصروف نیازها و اقتضائات روزگار خودش نماید، اهمیت دوچندانی دارد.
وی ادامه داد: در روزگار قبل از انقلاب اسلامی نمونه بارز این روحیه در شهید مطهری متبلور بود. ایشان مسائل اصلی را انتخاب و عالمانه و دقیق به آنها می پرداخت. حتی برخی موضوعات شاید مستقیما ارتباطی با تحصیلات حوزوی ایشان نیز نداشت اما شهید مطهری با قوت، عالمانه و محققانه در این مسائل نیز ورود پیدا کرد.
آیت الله دکتر عباسی با اشاره به ترویج گسترده افکار کمونیستی و ماتریالیستی در دوران پیش از انقلاب اسلامی، یادآور شد: علامه طباطبایی پس از ورود به حوزه علمیه قم ملاحظه کرد درس های فقه و اصول دارای رونق خوبی است اما نسبت به علوم حکمت، فلسفه و … توجه چندانی وجود ندارد؛ ایشان با وجود برخی نگاه های منفی، به این عرصه ها وارد شد و شهید مطهری نیز به شکلی کاملا عالمانه این مسیر را ادامه داد و به نقد جدی اندیشه های ماتریالیسم و مارکسیسم پرداخت.
وی به شکل گیری جریان روشنفکری زاویه دار با اندیشههای دینی در تاریخ معاصر کشور اشاره نمود و اذعان داشت: مسئله ناسیونالیست و باستان گرایی یکی از بهترین ابزارهای غرب برای ایجاد تفرقه در میان کشورهای مناطق مختلف جهان است که نمونه های آن را اختلاف افکنی میان اقوام فارس، عرب و ترک در منطقه شاهد هستیم. جریان فراماسونی نیز در کشور ما دارای سابقه است و برخی سران مشروطیت آشکارا فراماسون بودند؛ لذا علما که ابتدا با مشروطه مشروعه موافق و همراه بودند، بعدها با آشکار شدن اهداف شوم برخی سران مشروطه در برابر انحرافات آن ایستادند.
آیت الله دکتر عباسی ادامه داد: با سرکار آمدن رضاخان توسط بیگانگان، افرادی مانند محمدعلی فروغی، استاد اعظم فراماسونی در ایران، عملا سکان همه امور را در اختیار گرفتند. یکی از نقاطی که آنان تاکید فراوانی بر آن داشتند موضوع باستان گرایی و ملی گرایی بود و به شکلی تبلیغ می کردند که گویی ۱۴۰۰ سال دوره اسلامی در ایران فقط موجب عقب ماندگی و پسرفت کشور بوده است و باید به کلی از تاریخ کشور حذف شود. این در حالی است که بزرگترین دانشمندان و اندیشمندان تاریخ ایران در همین دوره پس از اسلام پرورش یافتند. در چنین شرایطی استاد مطهری کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران را به شکلی کاملا عالمانه به رشته تحریر در آورد که مورد تحسین جوامع علمی قرار گرفت.
وی مفهوم استاد در فرهنگ حوزوی را متفاوت با سایر مراکز علمی دانست و اذعان داشت: در سایر مراکز استاد وظیفه دارد برخی مفاهیم و مطالب را به فراگیر ارائه دهد اما در رشد و تربیت او مستقیما دخالتی ندارد؛ هر چند ناخواسته شاگردان به اخلاق و رفتار استادان خود توجه دارند. اما در فرهنگ حوزه های علمیه، اساتید معیار رفتاری و اخلاقی برای طلاب هستند. استادان ما در حقیقت مربیان تربیتی هستند و این یک سنت اصیل حوزوی است که تا امروز ادامه دارد.
رئيس جامعةالمصطفی در پایان تشرف به لباس روحانیت را به تن کردن رسمی لباس خدمت به دین دانست و تصریح کرد: از امروز شما عزیزان مسئولیت بیشتری را عهده دار هستید و از لحاظ علمی و به ویژه عملی، انتظارات بیشتری از شما وجود دارد. خدمت در راه خدا با هیچ چیزی قابل معامله نیست. ما لباس سربازی به تن کرده ایم که سر و جان خود را در این مسیر نورانی فدا نماییم.
Δ