معاون فرهنگی تربیتی المصطفی:

شخصیت حضرت فاطمه(س) منطبق با آموزه های قرآنی است

آیین افتتاحیه مرحله مقدماتی جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی صبح امروز در جامعة آل البیت(علیهم السلام) برگزار شد.

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در این مراسم با تقدیر از مسئولان و دست اندرکاران جامعة آل البیت(علیهم السلام) و عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه(سلام الله علیها) و همچنین شهدای اخیر مقاومت اسلامی، اظهار داشت: قرآن کتاب تربیت بشر است. در این کتاب علوم، نجوم، تاریخ و … وجود دارد اما تمام این موارد برای تربیت انسان بیان شده است.

حجت الاسلام والمسلمین صالح ادامه داد: جنبه های زمینی قرآن کریم اشاره به جزئیات اخلاقی دارد اما همین جزئیات با عالم ملکوت در ارتباط است.

وی در ادامه به بیان ارتباط ایمان و عمل صالح پرداخت و اظهار داشت: زمانی که سیره معصومین(علیهم السلام) به عنوان قرآن ناطق را مورد مطالعه قرار می دهیم می توانیم بهتر به نوع این ارتباط پی ببریم. ایمان ریشه است و عمل صالح مانند شاخه ها و برگ ها هستند. ریشه آب و مواد لازم را به شاخه ها و برگ منتقل می نماید و شاخه ها هم نور و اکسیژن را به ریشه می رساند. در اسلام مهم است که عمل صالح از چه شخصی صادر می شود و مهم است صاحب عمل صالح یک شخص مومن باشد. در مقابل عمل صالح نیز موجب تقویت ایمان می شود.

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی ابزار ازدیاد ایمان را عمل صالح دانست و گفت: شخصیت حضرت زهراء(سلام الله علیها) منطبق با قرآن کریم است و بیش از ۱۳۰ آیه از قرآن کریم در شأن ایشان نازل شده است. پیامبر اسلام می فرماید هم قلب فاطمه(سلام الله علیها) و هم اعضاء و جوارح او مملو از ایمان است. یعنی ایمان و عمل صالح در ایشان جمع شده است.

وی ادامه داد: یکی از صفات حضرت زهراء(سلام الله علیها) که در قرآن کریم به آن اشاره شده است، وفای به نذر ایشان است. نذر بالاتر از دعا و یکی از روش های ارتباط با خداست. توجه به خدای تعالی در مشکلات و سختی ها سرچشمه از توحید می گیرد. همچنین تقویت روحیه مسئولیت پذیری و وفای به عهد یکی دیگر از آموزه های اخلاقی نذر است.

حجت الاسلام والمسلمین صالح، خوف و خشیت الهی را یکی دیگر از صفات ملکوتی بیان شده برای حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در قرآن کریم برشمرد و اظهار داشت: سومین ویژگی عبودیت در اطعام فقیران برای رضایت خداست. عدم درخواست و اراده پاداش در قرآن علامت ویژه برای عمل خالصانه است که در حضرت زهراء(سلام الله علیها) تجلی یافته است.

ارتباط با قرآن ریشه توحید و معرفت به خدای تعالی است

گفتنی است در ابتدای این مراسم رئیس جامعة آل البیت، با عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهراء(سلام الله علیها) به بیان برخی فضائل آن حضرت پرداخت.

شیخ یاسر الحجی با تاکید بر اهمیت جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی بر لزوم تقویت ارتباط با قرآن کریم تاکید کرد و اظهار داشت: ارتباط با قرآن کریم ریشه توحید و معرفت به خدای تعالی است. مقدمه این ارتباط، قرائت و تدبر در قرآن کریم است.