مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) در مجتمع آموزش عالی بنت الهدی

مراسم شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با سخنرانی معاون فرهنگی تربیتی المصطفی به همت اداره ارتباطات و بین الملل مجتمع آموزش عالی بنت الهدی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر صالح در ابتدای این مراسم به معرفی سه کتاب حقیقت عظیم، فاطمه الزهرا و حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) برترين بانوی جهان اشاره کرد و اظهار داشت: کتاب حقیقت عظیم (مجموعه بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّ ظلّه‌ العالی) درباره‌ی حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) است وکتاب فاطمه الزهرا، (تقریرات علامه امینی رضوان الله علیه در مورد مناقب و فضائل حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها)و کتاب حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) برترين بانوی جهان، مجموعه‌ای از مباحث تاریخی اعتقادی است که حضرت آیت الله مکارم شیرازی به منزلت حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) اشاره نموده است و برخی از ظلم‌هایی که بر حضرتش روا داشته‌اند، توضیح داده است‌.

در ادامه معاون فرهنگی تربیتی جامعه‌المصطفی اهداف برگزاری مجالس حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را برشمرد و افزود: برای برگزاری مجالس حضرت فاطمه زهرا (سلام‌ الله‌ علیها) سه هدف داریم؛  نخست کسب معرفت وشناخت نسبت شخصیت حضرت فاطمه زهرا(سلام‌ الله‌ علیها)؛ دوم الگو گیری عملی از حضرت فاطمه زهرا (سلام‌ الله‌ علیها) و در نهایت ارتباط معنوی و عاطفی با حضرت فاطمه زهرا (سلام‌ الله‌ علیها).

وی به مقام و شخصیت حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) و زندگی و ویژگی‌های ایشان در قرآن و روایات اشاره کرد و اظهار داشت:  پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: به درستی که خداوند قلب و جوارح دخترم، فاطمه را از ایمان و یقین پر ساخته است و هر آینه خداوند می‌داند که فاطمه تنهاست و مشکلات، گاهی او را ضعیف می‌کند؛ لذا فرشتگانی را جهت خدمت در خانه فاطمه مأمور می‌کند. آیا نمی‌دانی که خداوند را فرشتگانی است که برای کمک کردن به آل محمّد (علیهم السلام) مأموریت دارند؟ طبق سخن پیامبر حضرت فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) ایمان قوی داشتند و سرتاسر وجودشان(قلبشان) و تمام اعضا و جوارحشان پر از ایمان بود. امام حسن(علیه السلام) فرمودند: مادرم فاطمه(سلام‌الله‌علیها) را شب جمعه در محراب دیدم که به عبادت ایستاده بود. او همچنان در رکوع بود تا روشنی بامداد بر آمد.

سخنران مراسم در ادامه به بیان ویژگی‌های برجسته حضرت زهرا (سلام الله علیها) در قرآن و روایات پرداخت و گفت: در قرآن، سوره انسان ویژگی‌های برجسته‌ای برای حضرت زهرا ذکر شده است. اولین ویژگی حضرت وفای به نذر است. اهل بیت پیامبر مقید به انجام نذر بودند. امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) بیمار شده بودند، و حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) نذر کردند که سه روز روزه بدارند. نذر سه ویژگی مهم دارد: ۱) توحید محور بودن فرد را نشان می‌دهد. ۲) وفای به عهد فرد نذر کننده را نشان می‌دهد. ۳) روحیه مسئولیت پذیری فرد نذر کننده در هر کاری نشان داده میشود.

وی ادامه داد: دومین ویژگی ترس از معاد است. خوف از معاد باعث پرهیز از گناه میشود. و حضرت زهرا سلام الله علیها با عظمتشان از روز قیامت می‌ترسید. به امام حسين عليه السلام گفته شد: اى فرزند رسولخدا چگونه صبح كردى؟ فرمود: صبح كردم در حالى كه من پروردگارى دارم كه بالاى سرم است و آتش (جهنم) پيش رويم، و مرگ در جستجوى من است و حساب مرا احاطه كرده و من در گرو عمل خودم هستم، آنچه را دوست دارم نمى يابم و آنچه را دوست ندارم از خودم دور نمى كنم، كارها دست ديگرى (يعنى خدا) است چنانچه بخواهد عذابم مى كند و اگر مايل باشد مى بخشد. پس چه كسى از من نيازمندتر است؟

حجت الاسلام والمسلمین صالح در تبیین سومین ویژگی حضرت اظهار داشت: ایثار و فداکاری یکی دیگر از  ویژگی‌ها ایشان است. در سوره “انسان” آمده است که حضرت زهرا همراه با خانواده‌اش، در ایثار برای دیگران، حتی از خوردن غذای خودداری کردند و آن را به یتیم، مسکین و اسیر دادند. علامه طباطبایی درباره «عَلَىٰ حُبِّهِ» میفرماید: علامه طباطبایی اهل بیت غذا با اینکه نداشتند، و نیاز داشتند؛ اما در راه خدا غذای خود را انفاق کردند. حدیث عُِنوان بَصْری روایتی منسوب به امام صادق(علیه السلام) است که فردی به‌نام عنوان بصری، از شاگردان مالک بن انس، آن را در مدینه نقل کرده است. موضوع این حدیث، پرسش و پاسخ درباره حقیقت عبادت و توصیه‌هایی برای آن است. فرمود: بگو ای اباعبدالله! گفتم: ای اباعبدالله! حقیقت عبودیت کدام است؟ گفت: سه چیز است. [اول] اینکه بنده برای خود درباره آنچه خدا به وی سپرده‌، مالکیتی قائل نباشد؛ چرا که برای بندگان مالکیتی وجود ندارد، بلکه همه اموال را مال خدا می‌پندارند و آن را در جایی قرار می‌دهند که خداوند امر کرده است.

وی ادامه داد: حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) هنگام عروسى پیراهنى کهنه داشت که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) ضمن جهیزیه آن‌حضرت، پیراهنى تازه تهیّه نمود تا فاطمه(سلام‌الله‌علیها) آن‌را در شب عروسى بپوشد، وقتى فاطمه(سلام‌الله‌علیها) با لباس نو به منزل على(علیه السلام) رسید و مراسم جشن و اطعام پایان یافت و فاطمه و همسرش تنها شدند، فقیرى بر در خانه آمد و اظهار نیاز نمود و گفت: اى اهل خانه! گرسنه و عریانم! به من غذا داده و لباسی برای پوشیدن به من بدهید. حضرت فاطمه‏(سلام‌الله‌علیها) از غذاى عروسى براى آن فقیر کنار گذاشت و لباس جدید خود را از تن بیرون آورد و همان لباس قدیمى را بر تن کرد و غذا و لباس را به فقیر بخشید و آن‌گاه فرمود: «لَنْ‏ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ‏»؛ به نیکى نمی‌رسید، مگر زمانى که از آنچه دوست ‌‏دارید، انفاق کنید.

سخنران مراسم چهارمین ویژگی حضرت را اخلاص در عمل برشمرد و یادآور شد: ‎حضرت زهرا آن شب که به مسکین، یتیم واسیر انفاق کرد، کسی نبود آن را ثبت کند و آیه إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا در شان حضرت زهرا سلام الله علیها نازل شده است.