معاون پژوهش نمایندگی خراسان:

پژوهش ریشه در سنت‌های اصیل حوزوی دارد

با توجه به فرارسیدن هفته پژوهش یادداشتی به قلم حجت الاسلام و المسلمین دکتر معلمی، معاون پژوهش نمایندگی منتشر گردید که در آن به برخی از دست‌آوردهای علمی جامعه المصطفی العالمیه اشاره شده است.

متن یادداشت به این شرح است:

پژوهش ریشه در سنت های اصیل حوزوی دارد و جای تعجب نیست که نامدارترین پژوهشگران مسلمان همان مفاخر حوزه های علمیه هستند.

اما اکنون و در یکی از حساس ترین برهه های تاریخ که نظم نوین جهانی در پیچ بزرگ تاریخی و تمدنی خود قرار دارد و قدرت در حال انتقال از غرب عالم به شرق آن است، نقش پژوهش در حوزه های علمیه و علی الخصوص جامعه المصطفی پررنگتر به نظر می رسد.

جامعه المصطفی به عنوان یک نهاد علمی و بین المللی که از سال ۱۳۵۸ به تربیت کادر بین المللی برای جهان اسلام و ترویج اسلام ناب محمدی پرداخته است، با انتشار بیش از ۲۰۰۰ عنوان کتاب تالیفی به ۲۸ زبان زنده دنیا، انتشار بیش از ۱۰۰ عنوان نشریه علمی و انجمنی، تعامل علمی گسترده با مراکز علمی و بین المللی و تاسیس دار الترجمه، با نشاط و پویا در انجام رسالت خود فعالیت می کند.

معاونت پژوهشی نمایندگی جامعه المصطفی در خراسان برای انجام رسالت خود، به تاسیس ۲۳ انجمن علمی، برگزاری ۱۸ همایش ملی و بین المللی، ۲۲ کرسی ترویجی، ۳۸۰ کارگاه پژوهشی، ۶۳۰ نشست علمی و ۲۰۰ دوره دانش افزایی مبادرت ورزیده است.

در کنار پژوهش های عمومی صورت گرفته از سوی دانش پژوهان، نمایندگی جامعه المصطفی در خراسان با تاسیس پژوهشکده بین المللی امام رضا علیه السلام اقدام به انجام پژوهش های تخصصی با هدف رفع نیازهای علمی جهان اسلام پرداخته است.
گروه های علمی پژوهشکده امام رضا علیه السلام عبارتند از: جریان شناسی فکری و فرهنگی جهان، اهل بیت پژوهی در عرصه بین الملل، مطالعات تطبیقی اسلام و ادیان، مطالعات تمدن نوین اسلامی و فلسفه دین و چالشهای جهانی معاصر.

تا کنون پژوهشکده بین المللی امام رضا علیه السلام با همکاری بیش از ۶۰ پژوهشگر، به تولید ۷۰ اثر پژوهشی، برگزاری ۴ همایش بین المللی و ملی، ۲۷ کرسی ترویجی، ۴۶ کارگاه علمی و ۳۲۵ نشست علمی اقدام نموده است.

امید است که این نهاد فاخر و انقلابی، در انجام وظایف خود توفیق کامل یافته و در زمینه سازی برای ظهور منجی بشریت گامی کوچک بردارد.

سید محمد معلمی

معاون پژوهشی نمایندگی جامعه المصطفی در خراسان

هفته پژوهش ۱۴۰۳