سفیر کشورمان در این گردهمایی که به همت نمايندگي منطقهای جامعه المصطفی العالمية در سنگال و نهاد رابطه علمای اسلامی سنگال با حضور شخصیتهای قرآنی، دینی، فرهنگی و دانشگاهی سنگال، سفیر جمهوری اسلامی ایران در داکار، معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه و رئیس رابطه علمای اسلامی و نمایندگان از طریقتهای دینی همانند تیجانیه، قادریه، مریدیه و محبان قرآن و اهل بیت علیهم السلام برگزار شد، در سخنانی ضمن بیان اهمیت و جایگاه قرآن به نقش برجسته آن در فرهنگ سازی جامعه سالم پرداخت و گفت: اگر اصول و ارزشهای قرآن که پایههای اصلی یک فرهنگ سالم و انسانی است، در جوامع نهادینه شود، جوامع اخلاق مدار و اسلامی شکل می گیرد.
وی با قدردانی از نمایندگی منطقهای جامعة المصطفی العالمية و نهاد رابطه علمای اسلامی سنگال به خاطر اجرای این همایش علمی بزرگ، افزود: قرآن منبع فیض الهی برای انسان، معجزه بزرگ و جاوید حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) و هدف اصلی و نهایی آن، انسانسازی و هدایت بشر به سوی سعادت و بهروزی است. هُدیً للناسِ و بَیِّناتٍ منَ الهُدی والفُرقان. قرآن دائرةالمعارف بزرگی است كه همه علوم اعم از رياضى، جغرافيا، شيمى، فيزيک، گياهشناسى و معارف و احکام زندگی دنیا و آخرت در آن آمده است و قرآن کتاب هدایت الهی، بزرگترین مرجع فرهنگساز در جوامع اسلامی بهشمار میرود.
آقای عسگری افزود: امام خمینی (قدس سره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، جامعه قرآنی را جامعهای میدانست که بر اساس تعالیم و ارزشهای قرآن کریم بنا نهاده شده باشد. از نظر ایشان، تحقق چنین جامعهای مستلزم عناصر و بنیانهای مهمی همچون مواردی همچون: توحید و حاکمیت الهی، عدالت اجتماعی، خدمت به محرومان و مستضعفان، اخلاق اسلامی و تزکیه نفس، وحدت اسلامی و پرهیز از تفرقه و آزادی و کرامت انسانی میباشد.
سفیر کشورمان در سنگال تصریح کرد: مرحوم الحاج عمر الفوتی پس از مؤانست فردی با قرآن، با ایجاد شبکهای از مدارس اسلامی (مکاتب قرآنی) در سراسر غرب آفریقا، برای برقراری عدالت و وحدت امت و برادری اسلامی، علیه ظلم و استعمار فرانسه و حکومتهای محلی ظالم قیام کرد.
وی خاطرنشان کرد: تفکر قرآنی این دو رهبر برجسته دینی، نشانگر آن است که اصول قرآنی آن دو شخصیت، بسیار به هم شبیه و نزدیک است.
آقای عسگری در انتها ابراز امیدواری کرد این همایش با ارائه مقالات از سوی اندیشمندان حاضر، به اهداف علنی خود دست یابد.
Δ