دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع):

همه‌ی بشریت می‌توانند حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار دهند

اعضای کمیته علمی و شورای سیاستگذاری همایش بین المللی «چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی» از جامعه المصطفی العالمیه، با حضور در ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام) با آیت‌الله رمضانی، دبیرکل مجمع دیدار کردند.

آیت‌الله رمضانی در این دیدار اظهار داشت: اهم مسائل در برگزاری چنین همایش‌هایی، ارائه محتوای جامع، دقیق و عمیق در قالب‌های بین‌المللی است.

وی درباره فضائل حضرت زهرا(سلام الله علیها) گفت: ایشان الگوی کامل و جامع برای دختران، همسران و حتی مردان و انسان‌ها هستند. از این رو، فارغ از جنسیت، همه‌ی بشریت می‌توانند حضرت زهرا(سلام الله علیها) را الگوی خود قرار دهند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام) بر ضرورت مطالعه‌ی همه مراحل زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها) تأکید کرد و افزود: متأسفانه برخی صرفاً به برهه‌ی خاصی از زندگی حضرت می‌پردازند در حالی که باید تمام ابعاد زندگی ایشان بررسی و مطالعه شود. از سوی دیگر لازم است به حوزه‌های ایجابی زندگی دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله) در عرصه های تربیتی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پرداخت و نه فقط به بخش حوزه‌های سلبی و چالشی.

وی ادامه داد: لازم است به شخصیت ملکوتی و مُلکی حضرت زهرا(سلام الله علیها) به عنوان انسان جامع توجه شود. چون ایشان در همین دنیا با سختی‌ها، بحران‌ها و چالش‌های مختلف روزگار درگیر بود. به حضرت خدیجه(سلام الله علیها) بسیار بی‌مهری کردند و پیامبر(ص) نیز فرمود که «ما اوذی نبی مثل ما اوذیت». یعنی هیچ‌ پیامبری به اندازه من آزار و اذیّت ندیده است. مخصوصاً ایشان را در مکه بسیار اذیت می‌کردند، اصحاب پیامبر(صلی الله علیه و آله) ده‌ها بار گفتند که ما آماده جهاد هستیم اما ایشان می‌فرمود که ما مأمور به جهاد نیستیم تا اینکه به مسلمانان در مدینه اذن جهاد داده شد.

آیت الله رمضانی درباره برخی بدسلیقگی‌ها در معرفی دین اسلام عنوان کرد: برخی ادعا می‌کنند که شمشیر حضرت علی(علیه السلام) و ثروت حضرت خدیجه(سلام الله علیها) باعث گسترش اسلام شد در حالی که در زمان حضور پیامبر(صلی الله علیه و آله) در مکه، شمشیر و جهاد نبود بلکه آنچه باعث ترویج اسلام شد، اخلاق و جذبه پیامبر(صلی الله علیه و آله) و تعالیم رفیع اسلام بود.

وی اضافه کرد: در این راستا، پیامبر(صلی الله علیه و آله) به زنان شخصیت داد و نهضت احیای شخصیت زنان در دوران ایشان آغاز شد، چون زنان در طول تاریخ مورد بی‌مهری قرار می‌گرفتند و حتی زن، جزء ماتَرَک برای فرزند بزرگ محسوب می‌شد! در چنین جامعه‌ای، زمانی که حضرت زهرا(س) وارد می‌شد، پیامبر(صلی الله علیه و آله) می‌ایستادند به سمت ایشان می‌رفتند، او را در جای خودشان می‌نشاندند و دست حضرت زهرا(سلام الله علیها) را می‌بوسیدند. احترام گذاشتن پیامبر(صلی الله علیه و آله) به ایشان به دلیل کمالات وجودی حضرت زهرا(سلام الله علیها) بود و اگر حضرت علی(علیه السلام) نبود برای حضرت زهرا(سلام الله علیها) کفّوی پیدا نمی‌شد. لذا پیامبر(صلی الله علیه و آله) از زنان دفاع و حقوق آنان را احیاء کرد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم، با بیان اینکه در نیل به مقامات معنوی تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد، ادامه داد: همه‌ی‌ خطاب‌های قرآن مربوط به مردان و زنان است. از سوی دیگر، به خاطر سخت‌گیری‌های شدید در غرب، جنبش فمینیسم ایجاد شد و نضج گرفت. غرب با ادعاهایی که درباره زنان دارد، حقوق آنان را ادا نکرده است. متأسفانه امروزه از زن در غرب به عنوان ابزار استفاده می‌کنند و زن در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه زنان می‌توانند در جامعه تحول ایجاد کنند، گفت: اگر ما به دنبال ایجاد تمدن نوین اسلامی هستیم، اولین مسئله آن تربیت است و نقش تربیتی زنان در این عرصه مهم است. چون نیمی از جمعیت دنیا را زنان تشکیل داده‌اند.

آیت الله رمضانی ادامه داد: حضرت زهرا(سلام الله علیها) با کمترین امکانات، بهترین اولاد را تربیت کرد به گونه‌ای که گاهی چیزی در خانه یافت نمی‌شد اما امروزه علی‌رغم اینکه زنان بیشترین امکانات را در اختیار دارند اما نمی‌توانند به تربیت متوسط فرزندان‌شان برسند.

وی با بیان اینکه بین جهانی‌شدن و جهانی‌سازی تفاوت وجود دارد، افزود: در عصر جدید باید محتوای لازم را عرضه کنیم لذا می‌توانیم حضرت زهرا(سلام الله علیها) را به عنوان الگویی جامع، دقیق و عمیق در عرصه‌های مختلف به جهانیان معرفی کنیم و در این صورت در رسیدن به تمدن نوین اسلامی فاتح میدان خواهیم بود. البته باید معرفت و شناخت ما از حضرت زهرا(سلام الله علیها) کامل باشد و در قالب‌های بین‌المللی و با ادبیات مناسب ایشان را معرفی کنیم. لذا زنان جامعه و بانوانی که در مسیر انسان شدن هستند، حضرت زهرا(سلام الله علیها) را الگو قرار خواهند داد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام)، درباره زمینه‌های همکاری مجمع با همایش بین المللی «چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی»، گفت: خبرگزاری ابنا می‌تواند در بحث زن، خانواده و معرفی حضرت زهرا(سلام الله علیها)، خط خبری ایجاد کند. همچنین از ظرفیت دانشنامه مجازی ویکی شیعه با ۲۲ زبان می‌توان برای ارائه مقالات در قالب ویکی و ترجمه استفاده کرد.

گفتنی است در ابتدای این دیدار مسئولان همایش بین المللی «چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی»، از روند برگزاری و اهداف آن، گزارشی ارائه کردند.