حجت الاسلام والمسلمین خالق پور در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت حادثه دردناک بندر شهید رجایی هرمزگان و نیز بزرگداشت فرارسیدن هفته کرامت، اظهار داشت: مجتمع فقه دارای ویژگی های مثبتی از جمله مدیریت شاداب، حضور اساتید و کارکنان پرتلاش و سهم بالای مشارکت طلاب در امور علمی و فرهنگی مجتمع است.
وی اخلاص را مکمل فعالیت علمی و راهگشای آن دانست و با اشاره به بیانات امیرالمومنین(علیه السلام) ابراز داشت: حضرت می فرماید هیچ آبرو و شرافتی بالاتر از کسب مقام معرفت و علم نیست و در حقیقت شما پژوهشگران هستید که به المصطفی آبرو می بخشید.
جانشین ریاست المصطفی ادامه داد: حضرت در بیانی دیگر می فرماید علم به انسان کرامت می بخشد. در خطبه ۱۵۶ امام علی(علیه السلام) تاکید دارد علم جامعه را از مرگ و خاموشی نجات می دهد. اگر می خواهیم المصطفی در دنیا منشاء آفرینش و حیات باشد، باید مجموعه خود را در مسیر علم و معرفت و در حد اعلی آن یعنی بصیرت و حکمت پیش ببریم.
وی به فرمایشات دیگری از امیرالمومنین(علیه السلام) اشاره نمود و خاطرنشان کرد: حضرت می فرماید علم باید ناظر به عمل باشد. یعنی علم باید در متن جامعه، گره ای از کار آنان را بگشاید. علمی که تنها در حوزه ذهن و محفوظات بماند یا نتواند گره ای را باز و مشکلی را حل کند، مفید و سودمند نیست.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور افزود: از مسئولان مجتمع فقه انتظار می رود جدا از آمارهای پژوهشی، به این سوال پاسخ دهند که چه گره و مشکلی را توانسته ایم در حوزه معرفتی جهان مرتفع نماییم؛ بازخورد دوره علم آموزی طلاب و رسالات و مقالات ما چیست و چه مقدار راهگشا بوده و چه تحولاتی را در عالم رقم زده است؟ اگر خروجی یک مرکز علمی در جامعه اثرگذار نباشد، مشخص می شود در کار آموزشی خود نیز موفق نبوده است.
وی در ادامه یادآور شد: امام علی(علیه السلام) می فرماید ماهیت علم به شکلی است که راه را آشکار می نماید. اگر طلاب ما چیزی آموختند اما برای میدان عمل سردرگم باشند؛ نشان می دهد آموزش ما ناقص بوده است. ایشان همچنین در وصیت نامه خود به امام حسن(علیه اسلام) می فرماید تلاش های ما اگر مبتنی بر دانش و معرفت باشد، در عالم ماندگار خواهد بود.
جانشین ریاست المصطفی در پایان با تقدیر از تلاش پژوهشی صورت گرفته در مجتمع آموزش عالی فقه، خاطرنشان کرد: اولویت پژوهشی المصطفی مدیریت امور پژوهش به شکلی است که در هر گام بتواند راهگشای حداقل یک گره و مشکل علمی در جامعه باشند.
گفتنی است در بخش دیگری از این آیین، حجت الاسلام والمسلمین تلخابی، طی سخنانی اظهار داشت: تدوین بیش از ۱۳۰۰ مقاله علمی در تنها یک همایش مجتمع آموزش عالی فقه نشان از ظرفیت بزرگ طلاب و محققان مجتمع در عرصه پژوهش دارد.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه ادامه داد: هر کار پژوهشی که در مجتمع آموزش عالی فقه صورت بگیرد، حتما مورد توجه ویژه قرار خواهد داشت و انتظار داریم در این عرصه تلاش و کار بیشتری صورت گیرد.
همچنین در ابتدای این مراسم، معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی فقه گزارشی از رتبه بندی پژوهشی این مجتمع ارائه نمود و حجت الاسلام فلاحی، از اساتید مجتمع، به نمایندگی از سایر پژوهشگران و اساتید، دقایقی به سخنرانی پرداخت.
شایان ذکر است طی این آیین نکوداشت با حضور حجت الاسلام والمسلمین عابدی نژاد، معاون پژوهش جامعةالمصطفی، از ۴۰۷ نفر از اساتید، فعالان پژوهشی، صاحبان مقالات برتر همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در مجتمع آموزش عالی فقه تقدیر به عمل آمد.
Δ