حجت الاسلام والمسلمین شهامت با تبریک فرارسیدن سالروز ولادت فرخنده حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) و آغاز هفته کرامت، اظهار داشت: واژه «بنت» در قرآن کریم با عظمت یاد شده و خداوند این فرهنگ جاهلی که دختر مایه سرشکستی و ذلت دانسته می شد را به شدت مورد مذمت قرار داده است.
وی ادامه داد: از شخصیت هایی که به شایستگی در قرآن کریم از آنان تجلیل شده است می توان به دختر عمران نبی و دختران حضرت شعیب اشاره کرد که در آیات الهی به فضائل اخلاقی آن به شکل لطیفی پرداخته شده است. همچنین وقتی خداوند به همسران پیامبر امر به پوشش صحیح می نماید دختران پیامبر را نیز در همین جایگاه برجسته قرار می دهد.
سخنران مراسم خاطرنشان کرد: بر خلاف فرهنگ جاهلیت که داشتن دختر مایه سرشکستگی بود و متاسفانه هنوز هم گاهی این افکار و رسوم جاهلی در برخی نقاط دیده می شود، در مجامع روایی ما برخورداری از فرزند دختر مایه برکات فراوان بیان شده است.
وی پرورش نسل پاک را تنها از دامن دختران عفیف ممکن دانست و گفت: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمود یکی از وظایف ما نسبت به فرزندان و به ویژه دختران این است که مشوق و کمک حال آنان در کار خیر باشیم. اگر حتی یک کار خوب انجام دادند، آنان را تشویق کنیم. بسیاری از ناهنجاری ها میان فرزندان خانواده های متدین، به دلیل بدخلقی والدین است.
دبیر مشاوران منطقه ای المصطفی، با تاکید بر نقش الگویی والدین بر فرزندان، ابراز داشت: نمی توان توقع داشت در منزلی پدر و مادر اهل دروغ، غیبت و بداخلاقی باشند اما فرزندان به شکل دیگری رفتار کنند. فرزندان نماز اول وقت، محبت اهل بیت(علیهم السلام)، خدمت به خلق و اخلاق نیکو را از والدین خود فرامی گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت، تأدیب را مسئله ای مهم در تربیت فرزندان دانست و گفت: در روایات تاکید شده است فرزندان خود را به برخی مسائل مانند قرائت قرآن، محبت پیامبر و اهل بیت(علیهم السلام) تادیب نماییم و این مفهوم فراتر از تعلیم است. یکی از وظایف ما نسبت به فرزندان، تأدیب قرآنی آنان است.
وی پرهیز از افراط و تفریط را یکی دیگر از مسائل تربیتی حائز اهمیت برشمرد و یادآور شد: در ارتباط با فرزندان نباید آنچنان افراط کنیم که از محبت زیاد، دست به حرام یا ترک واجب بزنیم و یا آنچنان اهل تفریط باشیم که با هر مسئله ای فرزندان را از خود برانیم.
سخنران مراسم در پایان با اشاره به اهمیت بهره مندی از نعمت همجواری حرم کریمه اهل بیت(علیها السلام) برای اهل قم، خاطرنشان کرد: تمام علما و مجتهدان عظیم الشأن حوزه علمیه قم خود را خادم و خدمت گزار حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) می دانستند. باید نعمت همجواری با این حرم مطهر را قدر بدانیم و با درک و معرفت نسبت به آن حضرت، تمام حوائج و حل گرفتاری های خود را از این بارگاه مسئلت نماییم.
Δ