در این نشست سرکار خانم دکتر رجبی، از اساتید نمایندگی گلستان به ایراد سخن پرداخت.
وی در این نشست اظهار داشت: مقصود از گفتمان انقلاب اسلامی ایران ، اندیشههای تلفـیقی از ارزشهای اسـلامی و الگـوهای جدید حکومتداری است، که پس از انقلاب اسلامی توسطه معماران انقلاب اسلامی، ارائهشده است، که از مفهومها و نهادهای مدرنی چون مردم، جمهوریت، مردمسالاری، قانون، آزادی، برابری و حتی حقوق بشر استفادهشده است.
وی در تبیین شاخصههایی گفتمان انقلاب اسلامی عنوان کرد: جهانی بودن، جامعيت داشتن، دارای ذات معرفتی و فكری، عقلانی بودن، تحولخواه و انقلابی، حمايت از مستضعفان و محرومان جهان، فرا نژادی و فرامذهبی بودن، همگرايی و نفی تكفير و تفرقه و تعصبات جاهلانه، از جمله شاخصههایی گفتمان انقلاب اسلامی است که در این نشست تلاش می شود این عنصر و مولفه گفتمان انقلاب اسلامی مورد تحلیل قرار بگیرد.
سرکار خانم دکتر رجبی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) یکی از رخدادهای مهم در قرن معاصر بود که سرمنشأ تغییرات و تحولات فراوان در سطح داخلی و بینالملل شد. ازجمله تأثیرات مهم این رویداد، پیشبرد روند تقریب در بین مذاهب اسلامی و هویت بخشی اسلامی است. بهطوریکه باعث پدیدآمدن اندیشه تقریب، نهادهای تقریب و تلاش و تأکید بر ایجاد امت واحده در عرصه بینالملل گردید.
وی در ادامه اظهار داشت: منظور از هویت اسلامی، درواقع نشاندهنده احساس تعلق وتعهد به دین و جامعه دینی است. مهمترین دستاوردهای هویت اسلامی، پاسخ دادن به پرسشهای بنیادی، جهت بخشیدن به زندگی، وحدت اعتقادی و معنا بخشیدن به جهان است. هویت اسلامی درواقع بازنماییای واقعیت است که هیچ فرد یا گروهی، به فرد با گروهی دیگر برتری ندارد، جز کسانی که تقوای الهی داشته است.
Δ