در این برنامه سرکار خانم سید النگی استاد حوزه و دانشگاه به ایراد سخن پرداخت و عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم پیامبر گرامی اسلام را به عنوان اسوه و الگویی نیکو معرفی کرده و از مسلمانان میخواهد از آن حضرت پیروی کرده و از مخالفت با ایشان بپرهیزند.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: ایشان به هدایت امت حریص و دلسوز امت خود بودند؛ بگونه ای که اگر می خواستند پیامبر را معرفی کنند، دلسوزی و شفقت ایشان بسیار برجسته می نمود؛ به حدی که خداوند در قرآن کریم فرموده است : “لعَلَّک باخِعٌ نَفْسَک عَلی آثارِهِمْ إِنْ لَمْ یؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِیثِ أَسَفاً.”
دکتر سید النگی در ادامه خاطرنشان کرد: پیامبر خدا خود الگوی عملی بود. اگر پیامبر خدا دعوت به انفاق می کرد، خود پیشگام بود. امیرالمؤمنین در نهج البلاغه می فرماید: وقتی جنگ سخت می شد، همه به پیامبر پناه می بردند. اگر سخن از عبادت بود؛ به مردم نمی فرمود: شما نماز بخوانید! بلکه بگونه ای به فرایض و تبلیغ دین عمل می نمود که آیه نازل شد: “طه، ما أَنْزَلْنا عَلَیک الْقُرْآنَ لِتَشْقی” (ما این قرآن را نازل نکردیم اینقدر خودت را به زحمت بیاندازی!)
شایان ذکر است تلاوت آیات قرآن کریم و هدیه آیات قرائت شده به پیامبر صلی الله علیه و آله ،قرائت دکلمه در سوگ آن حضرت و پخت و توزیع نذری از دیگر برنامه های این سوگواره بوده است.
Δ